detector.media
29.10.2014 18:33
Христина Бердинських та Іван Яковина вестимуть російськомовні ефіри на «Громадському ТБ»
Христина Бердинських та Іван Яковина вестимуть російськомовні ефіри на «Громадському ТБ»

Журналістка і авторка проекту «Єлюди» Христина Бердинських та російський журналіст Іван Яковина, які є колегами по виданню «Новое время страны», вестимуть спільну програму на «Громадському ТБ». Перший ефір журналістів відбувся вчора, 28 жовтня.

 

Христина Бердинських повідомила «Детектор медіа», що вони з Іваном Яковиною виходитимуть в ефір щовівторка о 20:00 в рамках нового російськомовного проекту «Громадського ТБ» - «Громадское». «Його місія - надавати інформацію про Україну російськомовній аудиторії з усього світу. Наразі «Громадское» виходить в ефір щовівторка та щосуботи. Суботні програми вестимуть Катя Сергацкова і Сакен Аймурзаєв, а ми з Іваном будемо в студії по вівторках. Програма триватиме одну годину і складатиметься з кількох частин», - повідомила журналістка.

 

Теми для ефіру Христина Бердинських та Іван Яковина розроблятимуть спільно. Пані Бердинських зазначила, що перший ефір програми було присвячено обговоренню підсумків виборів, проте політика - не єдине, що обговорюватиметься в студії «Громадського». «Ми також залучатимемо до обговорення колег з російських та західних видань, які висвітлюють події в Україні. Гадаю, у багатьох із них є безліч власних спостережень, якими вони могли б поділитися», - сказала пані Бердинських.

 

Гостями першої програми Христини Бердинських та Івана Яковини стали голова комісії Київради з питань культури і кандидат у народні депутати від партії «Батьківщина» Ігор Луценко, командир батальйону «Миротворець», кандидат у нардепи від партії «Народний фронт» Андрій Тетерук, колишній міністр економіки України Павло Шеремета та заступник голови Адміністрації Президента Дмитро Шимків.

 

Детальніше про новий проект Христина Бердинських розповіла в інтерв'ю «Детектор медіа».

 

Нагадаємо, 23 червня Христина Бердинських презентувала книгу «Єлюди. Теплі історії з Майдану», яка вийшла у видавництві «Брайт Стар Паблішінг». Книга є своєрідним блог-щоденником з інтернету, який авторка розпочала під час Євромайдану, створивши Facebook-проект «Єлюди». Пізніше з'явились волонтери і почали перекладати сторінку різними мовами. На кінець Майдану, сторінку вже перекладали на 17 мов. Наприкінці травня журналістка закрила свій блог.

 

За свій блог-проект «Єлюди» Христина Бердинських була висунута в кількох номінаціях на здобуття премії конкурсу онлайн-активізму The Bobs-2014, де вона стала фіналісткою. Саме завдяки проекту «Єлюди» Христина Бердинських стала одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці», яку їй вручили 15 травня у Львові.

 

Після 11-місячної перерви в журналістській діяльності Христина Бердинських приєдналася до команди журналу «Новое время страны».

 

В інтерв'ю «Детектор медіа» у травні пані Бердинських зазначала, що тривалий час відхиляла пропозиції роботодавців і тільки екс-редактор «Корреспондента» Віталій Сич, який зараз очолює «Новое время», змусив її замислитися про співпрацю у перспективі.

 

Екс-журналіст російського інтернет-видання Lenta.ru Іван Яковина, який звільнився звідти через цензуру, був у числі перших медійників, які приєдналися до команди «Нового времени».

 

«Детектор медіа»

 

Фото Сергія Грішина

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY