Невідомі у центрі Києва жорстоко побили редактора журналу «Політична критика» Василя Черепаніна

Невідомі у центрі Києва жорстоко побили редактора журналу «Політична критика» Василя Черепаніна

25 Вересня 2014
3621
25 Вересня 2014
11:45

Невідомі у центрі Києва жорстоко побили редактора журналу «Політична критика» Василя Черепаніна

3621
Невідомі у центрі Києва жорстоко побили редактора журналу «Політична критика» Василя Черепаніна
Невідомі у центрі Києва жорстоко побили редактора журналу «Політична критика» Василя Черепаніна

23 вересня невідомі у камуфляжній формі напали та завдали тяжких травм редактору журналу «Політична критика», викладачу кафедри культурології Національного університету «Києво-Могилянська академія» (КМА) Василю Черепаніну. Про це повідомляється на сторінці Центру візуальної культури (VCRC) у Facebook.

 

Інцидент стався близько 19.15 на трамвайній зупинці біля входу до станції метро «Контрактова площа» у Києві. Кілька чоловіків раптово напали на Василя Черепанина і почали жорстоко бити на очах у перехожих. При цьому вони голосно звинувачували його в сепаратизмі.

 

«Міліція прибула із великим запізненням, тож нападників не було затримано. Василь Черепанин дістав важкі тілесні ушкодження - численні забої та перелом кісток обличчя. Він пов'язує цей напад зі своєю професійною діяльністю», - зазначають представники VCRC.

 

Василь Черепанін - кандидат мистецтвознавства, керівник Центру візуальної культури, організатор численних наукових конференцій, публічних дискусій та художніх виставок. Серед останніх подій, співорганізованих Василем Черепанином - міжнародна конференція Ukraine: Thinking Together за участі Тімоті Снайдера, Івана Крастева, Агнєшки Холланд, Пола Бермана та інших провідних інтелектуалів світу, а також серія заходів під час «Відкритого університету Майдану».

 

Як відзначає викладачка КМА, журналістка «Громадського телебачення» Наталка Гуменюк, пан Черепанін разом з відомим адвокатом Тімоті Снайдером організовував конференції на підтримку України для світових інтелектуалів,  а польська «Політична критика» (Krytyka Polityczna) разом зі Славеком Сєраковським з грудня збирала підписи для відкритих листів на підтримку України в головних виданнях світу. За інформацією пані Гуменюк, Василь Черепанін намагається організувати перекладии книги бритаських журналістів про кримінальний режим Володимира Путіна.

 

«Радикали вони тому й радикали, що як справжні невігласи кричать безпідставні й асурдні вигуки про сепаратизм, так само, як у "ДНР" чи Кремлі, що усі кияни - "правосєкі"...Як казав Міхнік, радикали вони всюди радикали. Вони вважають, що мають право на насильство і самомуд. Особливо, коли перехожі мовчать. Але найбільше застереження, що в цих умовах люди в камуфляжі, які б'ють університетського викладача в центрі столиці, можуть відкрутитися вже не революційною, а воєнною необхідністю», - написала Наталка Гуменюк.

 

Центр візуальної культури вимагає від правоохоронних органів «невідкладно розслідувати цей напад, а також припинити злочинну бездіяльність стосовно агресивних молодиків, які прикриваються війною в Україні для втілення власної людиноненависницької ідеології».

 

«Детектор медіа» звернулася з інформаційним запитом до ГУ МВС України у Києві.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3621
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду