detector.media
25.09.2014 11:45
Невідомі у центрі Києва жорстоко побили редактора журналу «Політична критика» Василя Черепаніна
Невідомі у центрі Києва жорстоко побили редактора журналу «Політична критика» Василя Черепаніна

23 вересня невідомі у камуфляжній формі напали та завдали тяжких травм редактору журналу «Політична критика», викладачу кафедри культурології Національного університету «Києво-Могилянська академія» (КМА) Василю Черепаніну. Про це повідомляється на сторінці Центру візуальної культури (VCRC) у Facebook.

 

Інцидент стався близько 19.15 на трамвайній зупинці біля входу до станції метро «Контрактова площа» у Києві. Кілька чоловіків раптово напали на Василя Черепанина і почали жорстоко бити на очах у перехожих. При цьому вони голосно звинувачували його в сепаратизмі.

 

«Міліція прибула із великим запізненням, тож нападників не було затримано. Василь Черепанин дістав важкі тілесні ушкодження - численні забої та перелом кісток обличчя. Він пов'язує цей напад зі своєю професійною діяльністю», - зазначають представники VCRC.

 

Василь Черепанін - кандидат мистецтвознавства, керівник Центру візуальної культури, організатор численних наукових конференцій, публічних дискусій та художніх виставок. Серед останніх подій, співорганізованих Василем Черепанином - міжнародна конференція Ukraine: Thinking Together за участі Тімоті Снайдера, Івана Крастева, Агнєшки Холланд, Пола Бермана та інших провідних інтелектуалів світу, а також серія заходів під час «Відкритого університету Майдану».

 

Як відзначає викладачка КМА, журналістка «Громадського телебачення» Наталка Гуменюк, пан Черепанін разом з відомим адвокатом Тімоті Снайдером організовував конференції на підтримку України для світових інтелектуалів,  а польська «Політична критика» (Krytyka Polityczna) разом зі Славеком Сєраковським з грудня збирала підписи для відкритих листів на підтримку України в головних виданнях світу. За інформацією пані Гуменюк, Василь Черепанін намагається організувати перекладии книги бритаських журналістів про кримінальний режим Володимира Путіна.

 

«Радикали вони тому й радикали, що як справжні невігласи кричать безпідставні й асурдні вигуки про сепаратизм, так само, як у "ДНР" чи Кремлі, що усі кияни - "правосєкі"...Як казав Міхнік, радикали вони всюди радикали. Вони вважають, що мають право на насильство і самомуд. Особливо, коли перехожі мовчать. Але найбільше застереження, що в цих умовах люди в камуфляжі, які б'ють університетського викладача в центрі столиці, можуть відкрутитися вже не революційною, а воєнною необхідністю», - написала Наталка Гуменюк.

 

Центр візуальної культури вимагає від правоохоронних органів «невідкладно розслідувати цей напад, а також припинити злочинну бездіяльність стосовно агресивних молодиків, які прикриваються війною в Україні для втілення власної людиноненависницької ідеології».

 

«Детектор медіа» звернулася з інформаційним запитом до ГУ МВС України у Києві.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY