Газета «Вести» знайшла журналістів, побитих злочинцем, підозрюваним у вбивстві В’ячеслава Веремія

Газета «Вести» знайшла журналістів, побитих злочинцем, підозрюваним у вбивстві В’ячеслава Веремія

17 Червня 2014
5195

Газета «Вести» знайшла журналістів, побитих злочинцем, підозрюваним у вбивстві В’ячеслава Веремія

5195
Газета «Вести» знайшла журналістів, побитих злочинцем, підозрюваним у вбивстві В’ячеслава Веремія
Газета «Вести» знайшла журналістів, побитих злочинцем, підозрюваним у вбивстві В’ячеслава Веремія

Газета «Вести» стверджує, що Джалал Алієв, підозрюваний Генеральною прокуратурою України у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія (на фото) у ніч на 19 лютого на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської у м.Києві, здійснив також напади ще на двох журналістів. Про це видання пише у статті «Вбивця Веремія виявився мисливцем на журналістів».

 

«Вести» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Фотографи Олександр К. (працює в інформагентстві) і Максим Требухов знімали те, що відбувається в центрі міста вранці 18 лютого. Як розповіли журналісти газеті «Вести», в момент зустрічі з Джалалом Алієвим вони перебували в оточенні «Беркуту», де орудували близько 500 тітушок.

 

«Ця людина була з групою тітушок біля офісу Партії регіонів. По поведінці ми зрозуміли, він - один з ватажків, - повідомив Олександр К. - Побачивши, що Максим його фотографує, накинувся і став бити його палицями і ногами. Я спробував допомогти другу. Але на нас напали інші бандити, які дуже жорстоко нас били. У Максима - забій мозку і струс. Потім ватажок забрав наші фотоапарати і розбив їх». Фотокореспондент написав заяву в міліцію, потім справу передали в прокуратуру. Наразі, за словами постраждалих, у них відсутня будь-яка інформація щодо розслідування цього злочину.

 

Фотограф Максим Требухов стверджує, що під час пожежі офісу ПР 18 лютого Джалал Алієв вибіг безпосередньо звідти. «Він кричав, що я винен у вбивстві людини. Хоча тоді ще ніхто не знав, що в офісі загинула людина. Бив мене ногами в стрибку по обличчю. Навіть лікарі потім здивувалися, сказали, що працював професіонал», - розповів фотограф.

 

Він майже місяць пролежав у лікарні. Заяву в міліцію не подавав. «Тітушки орудували разом з міліцією, і ті ж люди зараз розслідують цей злочин», - говорить Максим Требухов.

 

 

Видання стверджує, що Джалал Алієв причетний до побиття 18 лютого ще двох журналістів

 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України назвала ім'я злочинця, який підозрюється у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія (на фото), що сталося в ніч на 19 лютого у Києві, на перехресті вулиць Велика Житомирська та Володимирська. У злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці Джалала Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів.

 

«Вести» нагадують, що першим у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія був затриманий 40-річний екс-спортсмен Юрій Крисін. Він народився в Донецькій області, останні 11 років проживав у Києві. Газета стверджує, що він на життя заробляв тим, що керував тітушками під прикриттям надання охоронних послуг. Він фігурує в справах про рейдерські захоплення - наприклад, нібито керував захопленням Лук'янівського ринку. Також його називають колишнім членом злочинного угруповання міст Єнакієве і Горлівки, відомого на прізвисько «Шафа». У розшуку знаходяться також авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян. За заявою глави МВС Арсенія Авакова, Армен Саркісян за півтори години до вбивства отримав в будівлі МВС щити, патрони і зброю.

 

Нагадаємо, у Києві в ніч з 18 на19 лютого  був  убитий журналіст газети «Вести» В'ячеслав Веремій, що працював раніше також в «Газете по-киевски» і в «Обозревателе». Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

2 квітня правоохоронці повідомили про затримання  першого підозрюваного у вбивстві журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія.

 

«Детектор медіа»

Фото- газети «Вести»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5195
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду