Захоплений у полон терористами  блогер Дмитро Потєхін оголосив голодування

Захоплений у полон терористами блогер Дмитро Потєхін оголосив голодування

11 Вересня 2014
8228
11 Вересня 2014
16:11

Захоплений у полон терористами блогер Дмитро Потєхін оголосив голодування

8228
Захоплений у полон терористами  блогер Дмитро Потєхін оголосив голодування
Захоплений у полон терористами  блогер Дмитро Потєхін оголосив голодування

Політичний аналітик, директор Групи європейської стратегії і блогер «Української правди» Дмитро Потєхін, який із 7 серпня перебуває в полоні у представників терористичної організації «ДНР», розпочав голодування на знак протесту проти його незаконного позбавлення волі. Про це повідомляється на сайті каналу ТВі.

 

За інформацією каналу, вчора звільнений співкамерник Дмитра Потєхіна повідомив родині блогера про те, що його досі утримують у підвалі заводу «Ізоляція» у Донецьку, де, згідно з попередніми даними, розташовується база батальйону «Восток». Зі слів звільненого чоловіка, полонений відмовився від їжі 8 вересня і продовжує голодування.

 

Канал ТВі повідомляє про початок дій щодо міжнародного поширення акції на підтримку Дмитра Потєхіна. Зокрема, громадські активісти з низки країн готові оголосити голодування, щоби підтримати вимогу про звільнення українського полоненого. Акція є реалізацією ідеї ненасильницького спротиву - концепції, прибічником якої завжди виступав Дмитро Потєхін.

 

Нагадаємо, терористи затримали Дмитра Потєхіна у Донецьку, звинувативши у шпигунстві. Повідомлялося, що громадського діяча спочатку утримували в невідомому місці, де піддавали допитам, після чого помістили в підвал ВАТ «Ізоляція».

 

13 серпня голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко  звернувся до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури України з проханням докласти максимальних зусиль для якнайшвидшого розшуку захопленого у полон відомого громадського діяча та журналіста Дмитра Потєхіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8228
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду