detector.media
11.09.2014 16:11
Захоплений у полон терористами блогер Дмитро Потєхін оголосив голодування
Захоплений у полон терористами  блогер Дмитро Потєхін оголосив голодування

Політичний аналітик, директор Групи європейської стратегії і блогер «Української правди» Дмитро Потєхін, який із 7 серпня перебуває в полоні у представників терористичної організації «ДНР», розпочав голодування на знак протесту проти його незаконного позбавлення волі. Про це повідомляється на сайті каналу ТВі.

 

За інформацією каналу, вчора звільнений співкамерник Дмитра Потєхіна повідомив родині блогера про те, що його досі утримують у підвалі заводу «Ізоляція» у Донецьку, де, згідно з попередніми даними, розташовується база батальйону «Восток». Зі слів звільненого чоловіка, полонений відмовився від їжі 8 вересня і продовжує голодування.

 

Канал ТВі повідомляє про початок дій щодо міжнародного поширення акції на підтримку Дмитра Потєхіна. Зокрема, громадські активісти з низки країн готові оголосити голодування, щоби підтримати вимогу про звільнення українського полоненого. Акція є реалізацією ідеї ненасильницького спротиву - концепції, прибічником якої завжди виступав Дмитро Потєхін.

 

Нагадаємо, терористи затримали Дмитра Потєхіна у Донецьку, звинувативши у шпигунстві. Повідомлялося, що громадського діяча спочатку утримували в невідомому місці, де піддавали допитам, після чого помістили в підвал ВАТ «Ізоляція».

 

13 серпня голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко  звернувся до Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратури України з проханням докласти максимальних зусиль для якнайшвидшого розшуку захопленого у полон відомого громадського діяча та журналіста Дмитра Потєхіна.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY