Журналісту СТБ Ірині Федорів у коментарях на сайті погрожують вбивством

Журналісту СТБ Ірині Федорів у коментарях на сайті погрожують вбивством

8 Серпня 2014
5166

Журналісту СТБ Ірині Федорів у коментарях на сайті погрожують вбивством

5166
Журналісту СТБ Ірині Федорів у коментарях на сайті погрожують вбивством
Журналісту СТБ Ірині Федорів у коментарях на сайті погрожують вбивством

Журналістці каналу СТБ, депутату Коцюбинської селищної ради (Київська область) Ірині Федорів у коментарях під одним з матеріалів на сайті «Громада Приірпіння» погрожують вбивством. Про це журналістка пише у своєму блозі у виданні «Українська правда».

 

Особа, яка називає себе Ларисою, написала у коментарях на адресу Ірині Федорів: «І після огидних образ в сторону священика, я ще раз попереджую! Себе погублю, но і ти, Федора, жити на цьому світі не будеш! Якщо іще раз на цьому сайті з'являться огидні образи на отця Миколу, брудні звинувачення, наговори - прокляну весь твій рід, Ірино, до сьомого коліна! Тим більше, я знаю, де ти живеш...».

 

За словами Ірини Федорів, цей коментар з'явився після того, як вона разом з активістами громади почали розслідувати дії щодо, на їхню думку, нецільового використання приміщення колишнього дитячого садка, який взяв в оренду священик УПЦ КП отець Микола (Ільницький), який також є депутатом Коцюбинської селищної ради.

 

 

Ірина Федорів з'ясувала, що цей коментар написаний з IР-адреси особою, яка проживає не в Коцюбинському, займається будівельним бізнесом і нібито тісно пов'язана з о. Миколою. «... стає зрозумілим, що власниця електронки Леся та Отець Микола - священик УПЦ КП, добре знайомі одне з одним і навіть разом організовують якійсь семінари з покращення карми й холотропного дихання. Дуже цікаве поєднання: релігійна громада, неоподаткований готельний бізнес, торгівля secon-hand-ом, якісь дивні семінари за 100 євро, бізнес будівельних робіт і... погрози вбивством мені, журналісту і депутату, який висвітлює цю суспільно важливу тему», - пише Ірина Федорів.

 

Ірина Федорів написала заяву в міліцію про погрози вбивством, а також публічно звернулася до УПЦ КП з проханням розібратися, що відбувається в селищній парафії.

 

«Детектор медіа» оприлюднить позицію згаданих у публікації осіб.

 

Нагадаємо, два роки тому слідчий відділ Ірпінського МВ ГУМВС України в Київській області порушував кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого частиною 1 статті 129 Кримінального кодексу України (погроза вбивством) за фактом погроз журналістці Ірині Федорів. Пізніше міліція встановила особу, яка погрожувала журналісту СТБ Ірині Федорів та її родині.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5166
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду