detector.media
17.06.2014 12:32
Газета «Вести» знайшла журналістів, побитих злочинцем, підозрюваним у вбивстві В’ячеслава Веремія
Газета «Вести» знайшла журналістів, побитих злочинцем, підозрюваним у вбивстві В’ячеслава Веремія

Газета «Вести» стверджує, що Джалал Алієв, підозрюваний Генеральною прокуратурою України у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія (на фото) у ніч на 19 лютого на перехресті вул. Володимирської та Великої Житомирської у м.Києві, здійснив також напади ще на двох журналістів. Про це видання пише у статті «Вбивця Веремія виявився мисливцем на журналістів».

 

«Вести» знайшли ще двох фотокореспондентів, які повідомили, що постраждали від рук Джалала Алієва.

 

Фотографи Олександр К. (працює в інформагентстві) і Максим Требухов знімали те, що відбувається в центрі міста вранці 18 лютого. Як розповіли журналісти газеті «Вести», в момент зустрічі з Джалалом Алієвим вони перебували в оточенні «Беркуту», де орудували близько 500 тітушок.

 

«Ця людина була з групою тітушок біля офісу Партії регіонів. По поведінці ми зрозуміли, він - один з ватажків, - повідомив Олександр К. - Побачивши, що Максим його фотографує, накинувся і став бити його палицями і ногами. Я спробував допомогти другу. Але на нас напали інші бандити, які дуже жорстоко нас били. У Максима - забій мозку і струс. Потім ватажок забрав наші фотоапарати і розбив їх». Фотокореспондент написав заяву в міліцію, потім справу передали в прокуратуру. Наразі, за словами постраждалих, у них відсутня будь-яка інформація щодо розслідування цього злочину.

 

Фотограф Максим Требухов стверджує, що під час пожежі офісу ПР 18 лютого Джалал Алієв вибіг безпосередньо звідти. «Він кричав, що я винен у вбивстві людини. Хоча тоді ще ніхто не знав, що в офісі загинула людина. Бив мене ногами в стрибку по обличчю. Навіть лікарі потім здивувалися, сказали, що працював професіонал», - розповів фотограф.

 

Він майже місяць пролежав у лікарні. Заяву в міліцію не подавав. «Тітушки орудували разом з міліцією, і ті ж люди зараз розслідують цей злочин», - говорить Максим Требухов.

 

 

Видання стверджує, що Джалал Алієв причетний до побиття 18 лютого ще двох журналістів

 

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України назвала ім'я злочинця, який підозрюється у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія (на фото), що сталося в ніч на 19 лютого у Києві, на перехресті вулиць Велика Житомирська та Володимирська. У злочині підозрюють 45-річного Джалала Алієва на прізвисько «Діма Дагестанець». У ГПУ стверджують, що мають докази співпраці Джалала Алієва з одним з нардепів від Партії регіонів.

 

«Вести» нагадують, що першим у справі про вбивство журналіста В'ячеслава Веремія був затриманий 40-річний екс-спортсмен Юрій Крисін. Він народився в Донецькій області, останні 11 років проживав у Києві. Газета стверджує, що він на життя заробляв тим, що керував тітушками під прикриттям надання охоронних послуг. Він фігурує в справах про рейдерські захоплення - наприклад, нібито керував захопленням Лук'янівського ринку. Також його називають колишнім членом злочинного угруповання міст Єнакієве і Горлівки, відомого на прізвисько «Шафа». У розшуку знаходяться також авторитети Олексій Чеботар і Армен Саркісян. За заявою глави МВС Арсенія Авакова, Армен Саркісян за півтори години до вбивства отримав в будівлі МВС щити, патрони і зброю.

 

Нагадаємо, у Києві в ніч з 18 на19 лютого  був  убитий журналіст газети «Вести» В'ячеслав Веремій, що працював раніше також в «Газете по-киевски» і в «Обозревателе». Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. На перехресті на машину напали озброєні невідомі, почали розгойдувати машину, витягли водія і пасажирів і почали їх бити. Дві людини отримали травми, а журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. Міліція Києва порушила за цим фактом кримінальну справу.

 

2 квітня правоохоронці повідомили про затримання  першого підозрюваного у вбивстві журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія.

 

«Детектор медіа»

Фото- газети «Вести»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY