Кримських журналістів захищатиме польова місія

4 Червня 2014
5056

Кримських журналістів захищатиме польова місія

5056
Кримських журналістів захищатиме польова місія

Нещодавно у анексованому Росією Криму було створено Кримську польову місію з прав людини. Метою цієї організації став захист прав та свобод мешканців анексованого півострова у нових реаліях. Про це йдеться на «Радіо Свобода»

 

До складу місії увійшли представники правозахисних організацій країн СНД. Координує її роботу член ради з розвитку громадянського суспільства та з прав людини при президенті Росії Андрій Юров.
 
Ця місія планує захищати й права журналістів. Як повідомив координатор Кримської польової місії Андрій Крисько, останні факти тиску на журналістів вже перебувають під контролем організації. Наразі готується звернення до правозахисників країн СНД із проханням надати публічну та об'єктивну оцінку останнім подіям у контексті існуючих загальних уявлень про правову державу. За його словами, інформація про ці факти вже потрапила до російського омбудсмена Елли Памфілової.

 

Нагадаємо, у Криму вже не існує осередку Національної спілки журналістів України. 31 травня ця організація припинила свою діяльність, натомість офіційно утворили регіональний осередок Спілки журналістів Росії.

 

Не можуть вплинути на ситуацію і українські правозахисники, оскільки не мають інструментів взаємодії з представниками самопроголошеної кримської «влади» та кримської «самооборони» у правовому полі, пише «Радіо Свобода».

 

Нагадаємо, 3 червня головного редактора кримськотатарської газети «Авдет» Шевкета Кайбуллаєва викликали в «прокуратуру» м.Сімферополя (АР Крим).

 

Як писала «Детектор медіа», 2 червня у Сімферополі  бійці «самооборони» затримали двох співробітників «Центру журналістських розслідувань» Сергія Мокрушина і Владлена Мельникова. За словами «самооборонівців», журналісти нібито ображали честь і гідність вищих посадових осіб РФ. При цьому «самооборона» била журналістів «Центру», поки не приїхала поліція. У ніч на 3 червня журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5056
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду