detector.media
03.06.2014 12:20
Головреда кримськотатарської газети «Авдет» викликають на допит за підозрою в екстремізмі
Головреда кримськотатарської газети «Авдет»  викликають на допит за підозрою в екстремізмі

Головного редактора кримськотатарської газети «Авдет» Шевкета Кайбуллаєва викликали в «прокуратуру» м.Сімферополя (АР Крим), повідомляє Центр журналістських розслідувань.

 

У тексті повістки, яку отримав редактор, зазначено, що прокуратура Сімферополя проводить перевірку за фактом порушення вимог закону Російської Федерації «Про протидію екстремістської діяльності» з боку керівництва друкованого видання. Інших коментарів від представників «прокуратури» не було.

 

«Сьогодні о 15 годині я запрошений на бесіду в будівлю міської прокуратури Сімферополя. Робити припущення щодо змісту розмови складно, але судячи зі статті, яка вказана в повістці, нас звинувачуватимуть у нібито екстремізмі», - сказав пан Кайбуллаєв.

 

 

Газета «Авдет» є друкованим органом Меджлісу кримськотатарського народу. Видається з 15 липня 1990 року.

 

15 травня співробітники ФСБ Російської Федерації провели обшуки в будинках члена Меджлісу кримськотатарського народу Алі Хамзіна. Вони шукали вибухові речовини та зброю.

 

Як писала «Детектор медіа», 2 червня у Сімферополі  бійці «самооборони» затримали двох співробітників «Центру журналістських розслідувань» Сергія Мокрушина і Владлена Мельникова. За словами «самооборонівців», журналісти нібито ображали честь і гідність вищих посадових осіб РФ. При цьому «самооборона» била журналістів «Центру», поки не приїхала поліція. У ніч на 3 червня журналістів відпустили.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://investigator.org.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY