Сепаратисти намагалися зірвати вихід спецвипуску газет медіахолдингу Ахметова із статтями проти ДНР

Сепаратисти намагалися зірвати вихід спецвипуску газет медіахолдингу Ахметова із статтями проти ДНР

23 Травня 2014
4055

Сепаратисти намагалися зірвати вихід спецвипуску газет медіахолдингу Ахметова із статтями проти ДНР

4055
Сепаратисти намагалися зірвати вихід спецвипуску газет медіахолдингу Ахметова із статтями проти ДНР
Сепаратисти намагалися зірвати вихід спецвипуску газет медіахолдингу Ахметова із статтями проти ДНР

Вранці 22 травня бойовики так званої «Донецької народної республіки» (ДНР) увірвалися в офіс друкарні «Новый мир» у м.Донецьку з вимогою не допустити поширення спецвипусків низки газет, що належать до медіахолдингу Ріната Ахметова, у яких критикувалася діяльність сепаратистів. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) та сайті газети «Сегодня».

 

Бойовики вимагали повернути назад у друкарню газети «Сегодня», «Донецкие новости»  та «Приазовский рабочий», аби не допустити їх розповсюдження. Як повідомляє сайт «Корреспондент» з посиланням на сторінку ДНР у Facebook, про публікацію критичних статей про ДНР сепаратистам стало відомо ввечері 21 травня.  «В редакціях газет холдингу СКМ («Сегодня», «Донецкие Новости», «Вечерний Донецк», «Приазовский рабочий») 22 травня готуються спецвипуски (загальний тираж складе 100 тисяч примірників), в яких "пан Ахметов в чорних фарбах вустами підневільних йому журналістів вищевказаних ЗМІ розкаже про діяльність ДНР"», - йдеться у повідомленні бойовиків.

 

Співробітники донецької редакції газети «Сегодня» і сайту Segodnya.ua повідомили про погрози, які їм почали надходити від сепаратистів. Бойовики вимагали від газетярів зняти з продажу газети, у яких розміщені критичні матеріали про самопроглошену ДНР. Журналісти «Сегодня» припускають, що увагу сепаратистів привернула стаття «Конфлікт у "ДНР": розборки "силовиків" і втеча "міністрів».

 

За словами співробітника видання, представники ДНР  зателефонували у донецьку редакцію газети і погрожували, що не «дадуть працювати».

 

«Було два дзвінки. Сьогодні вранці дзвонив, як він представився - заступник комісара ДНР, Євген, сказав, щоб я посприяв зняти газету з продажу, тому що ми написали критичну статтю про їх організацію. Запропонував повідомити, де я знаходжусь або під'їхати до редакції для "бесіди", щоб їм не довелося потім доставляти мене до них в наручникам», - прокоментував один із співробітників редакції.

 

Як пізніше повідомили у прес-службі міського управління міліції, конфлікт у друкарні  «Новый мир» вдалося залагодити, наклад газет «Сегодня», «Донецкие Новости»  та «Приазовский рабочий» надійшов у продаж.

 

«Наші співробітники приїхали на місце. Зараз усе нормально. Ніякого конфлікту немає. Заяв не надходило», - зазначили ІМІ у прес-службі донецької міліції.

 

Нагадаємо, вранці 22 травня озброєні представники так званої «Донецької народної республіки» захопили машину з частиною тиражу інформаційного бюлетеня Незалежної профспілки гірників Донбасу (НПГД) «По-горняцки», який виходить у м.Донецьку.  Прес-служба Незалежної профспілки гірників Донбасу також повідомляє, що озброєні бойовики взяли в полон водія машини, у якій перевозився тираж, і дівчину-експедитора.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4055
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду