У Донецькій області викрали журналіста «Новой газеты» Павла Канигіна

У Донецькій області викрали журналіста «Новой газеты» Павла Канигіна

12 Травня 2014
4279

У Донецькій області викрали журналіста «Новой газеты» Павла Канигіна

4279
У Донецькій області викрали журналіста «Новой газеты» Павла Канигіна
У Донецькій області викрали журналіста «Новой газеты» Павла Канигіна

Сьогодні, 12 травня, близько 4 години ранку журналіст російського опозиційного видання «Новая газета» Павло Канигін sms-повідомленням сповістив своїх колег, що його викрали на території Донецької області. Про це на своїй сторінці у Facebook написав фотограф Петро Шеломовський.

 

В Донецькій області журналіст «Новой газеты» висвітлював голосування на псевдо-референдумі. В м.Артемівську (Донецька обл.) його затримали.

 

Як пише в Twitter кореспондент сайту «Ехо Москви » Ілля Азар, пан Канигін надіслав йому повідомлення , в якому розповів про викрадення. З невідомою метою журналіста возили до м.Слов'янська.

 

 

 

 

«Канигін вночі надіслав sms, що його викрали, начебто його возили в Слов'янськ, колега заплатив викуп $ 1000, обіцяли відпустити, але телефон поза зоною доступу», - написав пан Азар.

 

Останнє повідомлення у соціальній мережі Facebook Павло Канигін залишив 12 годин тому. Судячи з його записів, під час псевдореферендуму журналіст відвідував населені пункти поблизу Артемівська. У своїх постах у соціальній мережі журналіст зазначав, що відкріпних посвідчень на голосуванні не передбачено, тому його учасники можуть висловити свою думку по кілька разів у різних місцях. Пан Канигін також повідомляв про зникнення мера Артемівська, який виступав проти референдуму.

 

 

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 11 травня у м.Донецьку на терористичному псевдореферендумі українським журналістам не дозволяли проводити фото - та відеозйомку.

 

Нагадаємо, терористи у Слов'янську взяли у полон і досі не відпустили щонайменше чотирьох журналістів. Наразі немає офіційної інформації про долю позаштатного кореспондента телеканалу ZIK Юрія Лелявського, журналіста видання «ВолиньПост» Сергія Шаповала, київської журналістки та активістки Ірми Крат, маріупольського журналіста Миколи Рябченка, який зник 6 травня в районі райцентру Мангуш (Донецька обл.).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4279
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду