У Краматорську через погрози підпалу закрилась газета «Привет/Новости Краматорска»

9 Травня 2014
3437

У Краматорську через погрози підпалу закрилась газета «Привет/Новости Краматорска»

3437
У Краматорську через погрози підпалу закрилась газета  «Привет/Новости Краматорска»

Вчора, 8 травня, редакція газети та сайту «Привет/Новости Краматорска» заявила, що припиняє вихід через погрози сепаратистів підпалити редакцію. Про це повідомляє голова депутатської комісії з питань розвитку місцевого самоврядування міської ради м. Тернопіль Григорій Бурбеза.

 

Пан Бурбеза повідомив, що на сайті видання довгий час був розміщений банер «Україна єдина! -Украина единая!». Наразі  сайт видання не відкривається.

 

«Сьогодні під тиском і погрозами з боку сепаратистів, які за останні дні кілька разів відвідували редакцію, вимушено припинили вихід краматорська газета «Привет/Новости краматорска» та інтернет-сайт видання, на якому до останньої хвилини висів синьо-жовтий банер "Україна єдина! -Украина единая!". Під загрозою спалення та особистих репресій редакція закрита і припинила роботу», - написав Григорій Бурбеза.

 

Нагадаємо, 8 травня, у м. Костянтинівці (Донецька обл.) невідомі із зброєю заблокували редакцію місцевої газети «Провинция» та вилучили тираж видання. Після того, як нападники опечатали редакцію газети, головного редактора Михайла Разпутька та засновника газети Галину Разпутько відвели до штабу сепаратистів, де їм сказали, що вони більше «не працюють у редакції газети». Самопроголошений «комендант міста» попередив їх, що газета не може більше виходити, інакше «буде зовсім інша розмова». Тоді ж редакція газети повідомила, що номер за 9 травня не вийде. Поки сайт видання працює,   журналісти виклали в інтернеті PDF-файли, що були підготовлені для друкарні.

 

 

«Детектор медіа» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3437
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду