Журналіста Юрія Лелявського взяли у полон через львівську прописку – самопроголошений мер Слов’янська

Журналіста Юрія Лелявського взяли у полон через львівську прописку – самопроголошений мер Слов’янська

6 Травня 2014
5091

Журналіста Юрія Лелявського взяли у полон через львівську прописку – самопроголошений мер Слов’янська

5091
Журналіста Юрія Лелявського взяли у полон через львівську прописку – самопроголошений мер Слов’янська
Журналіста Юрія Лелявського взяли у полон через львівську прописку – самопроголошений мер Слов’янська

Самопроголошений мер м.Слов'янська (Донецька обл.) В'ячеслав Пономарьов заявив, що позаштатний кореспондент телеканалу ZIK Юрій Лелявський, який зараз пербуває в полоні у терористів, не повинен був їхати на Донбас, маючи львівську прописку. Про це він сказав у телефонній розмові з батьком журналіста Миколою Лелявським, повідомляє  інформагентство ZIK.

 

Під час телефонної розмови В'ячеслав Пономарьов стверджував, що його підлеглі не знущаються над тими, хто перебуває у полоні у Слов'янську. «Ми їх не б'ємо, ми їх не катуємо. ... Це у нас війна, у нього львівська прописка - навіщо він сюди їхав. У мене семеро вбитих, семеро вдів, мене це більше хвилює. Затриманий - значить, так треба», - переказав телефонну розмову Микола Лелявський.

 

Також пан Лелявський розповів, що 26 квітня звернувся до Управління СБУ Львівщини щодо викрадення його сина, а 28 квітня надійшла відповідь, що це звернення скероване в Львівське обласне управління міліції.

 

«З огляду на те, що вирішення порушених у ньому питань не відноситься до компетенції СБУ, визначеної статтями 2, 25 ЗУ «Про Службу безпеки України», відповідно до ч. 3 ст. 7 ЗУ «Про звернення громадян», звернення скеровано у ГУ МВС України у Львівській області. Водночас запевняємо, що у разі необхідності управління надаватиме необхідну допомогу ГУ МВС України у Львівській області, передбачених ЗУ «Про Службу безпеки України», - йдеться у відповіді СБУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», друзі Юрія Лелявського готуються до поїздки на Схід України, щоб особисто його зайнятися пошуками.

 

Станом на 29 квітня Юрій Лелявський перебував разом із викраденими спостерігачами ОБСЄ. Про це ІА ZIK повідомило джерело на Донеччині. 

 

Нагадаємо, Слов'янська міжрайонна прокуратура проводить досудове розслідування за фактом викрадення Юрія Лелявського.

 

Невідомі захопили Юрія Лелявського під час зйомки у Слов`янську 24 квітня увечері. Виявивши в журналіста паспорт зі львівською пропискою, вони силою відвели його до міськвиконкому.

 

Медіахолдинг ZIK звернувся з офіційним листом до начальника Головного управління МВСУ у Донецькій області, у якому підтверив, що журналіст Юрій Лелявський виконував редакційне завдання про висвітлення ситуації у регіоні. Медіахолдинг ZIK просить зробити усе можливе, щоб повернути Юрія Лелявського до Львова живим і здоровим.

 

Сестра захопленого терористами у Слов'янську позаштатного кореспондента медіахолдингу ZIK Юрія Лелявського Інна звернулася із заявами до міліції та Служби безпеки України у Львівській області.

 

Нагадаємо, терористи у Слов'янську взяли у полон і досі не надали свободу щонайменше п'ятьом журналістам. Наразі немає офіційної інформації про долю або звільнення місцевого стрімера Артема Дейнеги, репортера польського фонду «Відкритий діалог» Сергія Лефтера, кореспондента  телеканалу ZIK Юрія Лелявського, журналіста видання «ВолиньПост» Сергія Шаповала, київської журналістки та активістки Ірми Крат.

 

Як писала «Детектор медіа», українські правозахисники вважають, що український уряд не використовує всіх своїх можливостей для того, щоб звільнити з полону журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5091
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
petr
3639 дн. тому
дійсно навіщо їхати а винуваті ЗМІ які заради репортажів наражають журналістів на небезпеку
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду