Євгена Гапича з братом утримують у Слов’янську – дружина журналіста

Євгена Гапича з братом утримують у Слов’янську – дружина журналіста

24 Квітня 2014
4750

Євгена Гапича з братом утримують у Слов’янську – дружина журналіста

4750
Євгена Гапича з братом утримують у Слов’янську – дружина журналіста
Євгена Гапича з братом утримують у Слов’янську – дружина журналіста

Фоторепортер з Коломиї Євген Гапич разом із братом Геннадієм Гапичем зараз перебувають у місті Слов'янську, де їх утримують як політичних заручників. Про це дружині журналіста Оксані Гапич повідомили в СБУ, пише івано-франківське інтернет-видання «Вікна».

 

«Як повідомили мені на «гарячій лінії» СБУ, вони - у Слов'янську в будинку для політичних. Там чеченці збирають людей для зриву виборів. Їх годують», - каже дружина зниклого журналіста.

 

За словами Оксани Гапич, востаннє Євгена Гапича разом із братом бачили в готелі «Ностальжі» в Артемівську Донецької області, де вони поселилися у вівторок, 22 квітня, вранці. Заплатили на добу наперед і, залишивши речі в номері, вийшли.

 

«За словами власниці готелю, в обід приїхали двоє російськомовних чолвоіків, які знали код домофону, - розповіла дружина журналіста. - Видно було, що вони знають розташування кімнат. Крім того, мали ключ від кімнати, у якій поселилися Євген та Геннадій. Забрали всі речі, навіть ті, які належали готелю. Сказали, що потім їй задзвонять».

 

Також стало відомо, що в обід того ж дня вже в сусідній Горлівці хтось зняв 3100 гривень готівки з банківської картки Євгена Гапича у супермаркет «Амстор» на вул. Леніна 60а. Крім того, пробували зняти кошти з інших карток, які були у братів, але вводили неправильний код.

 

Нагадаємо, 22 квітня на Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». Євген Гапич вирушив у поїздку 17 квітня разом з братом Геннадієм Гапичем із Сум на машині брата. Останнє місто, з якого Гапичі виходили на зв'язок, - це Горлівка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4750
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду