detector.media
24.04.2014 13:02
Євгена Гапича з братом утримують у Слов’янську – дружина журналіста
Євгена Гапича з братом утримують у Слов’янську – дружина журналіста

Фоторепортер з Коломиї Євген Гапич разом із братом Геннадієм Гапичем зараз перебувають у місті Слов'янську, де їх утримують як політичних заручників. Про це дружині журналіста Оксані Гапич повідомили в СБУ, пише івано-франківське інтернет-видання «Вікна».

 

«Як повідомили мені на «гарячій лінії» СБУ, вони - у Слов'янську в будинку для політичних. Там чеченці збирають людей для зриву виборів. Їх годують», - каже дружина зниклого журналіста.

 

За словами Оксани Гапич, востаннє Євгена Гапича разом із братом бачили в готелі «Ностальжі» в Артемівську Донецької області, де вони поселилися у вівторок, 22 квітня, вранці. Заплатили на добу наперед і, залишивши речі в номері, вийшли.

 

«За словами власниці готелю, в обід приїхали двоє російськомовних чолвоіків, які знали код домофону, - розповіла дружина журналіста. - Видно було, що вони знають розташування кімнат. Крім того, мали ключ від кімнати, у якій поселилися Євген та Геннадій. Забрали всі речі, навіть ті, які належали готелю. Сказали, що потім їй задзвонять».

 

Також стало відомо, що в обід того ж дня вже в сусідній Горлівці хтось зняв 3100 гривень готівки з банківської картки Євгена Гапича у супермаркет «Амстор» на вул. Леніна 60а. Крім того, пробували зняти кошти з інших карток, які були у братів, але вводили неправильний код.

 

Нагадаємо, 22 квітня на Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». Євген Гапич вирушив у поїздку 17 квітня разом з братом Геннадієм Гапичем із Сум на машині брата. Останнє місто, з якого Гапичі виходили на зв'язок, - це Горлівка.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY