Сепаратисти звинуватили американського журналіста Саймона Островського у «шкідливій діяльности»

Сепаратисти звинуватили американського журналіста Саймона Островського у «шкідливій діяльности»

23 Квітня 2014
4144

Сепаратисти звинуватили американського журналіста Саймона Островського у «шкідливій діяльности»

4144
Сепаратисти звинуватили американського журналіста Саймона Островського у «шкідливій діяльности»
Сепаратисти звинуватили американського журналіста Саймона Островського у «шкідливій діяльности»

Сепаратисти у м.Слов'янську (Донецька обл.) продовжують утримувати американського журналіста Саймона Островського, захопленого в заручники вчора, 22 квітня. Про це сьогодні, 23 квітня, заявила речниця сепаратистів Стелла Хорошева, пише Associated Press.

 

Нагадаємо, 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що сепаратисти затримали журналіста американського видання Vice Саймона Островського.

 

За словами речниці сепартистів, він знаходиться в місцевому відділенні Служби безпеки України, що було захоплене більше, ніж тиждень тому.

 

Стелла Хорошева запевнила, що наразі з Саймоном Островським «все нормально». Його нібито «підозрюють у шкідливій діяльності», однак, у якій саме, не повідомляється. Сепаратисти заявляють, що ведуть власне розслідування.

 

Американське видання Vice, співробітником якого є Саймон Оствровський, запевнило, що його представники «знаходяться в контакті з Держдепом США та іншими відповідними урядовими органами» для забезпечення безпеки свого колеги.

 

Як повідомляє MediaSapiens, представниця ОБСЄ з питань свободи медіа Дуня Міятович глибоко стурбована новими випадками затримань та нападів на журналістів у Східній Україні і вимагає негального звільнення Саймона Островського.

 

Нагадаємо, за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти забрали в полон вже сімох журналістів.

 

Увечері 13 квітня в невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів цю трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. Наразі відомо, що його утримують у заручниках.

 

16 квітня невідомі викрали журналіста фонду «Відкритий діалог», який реалізує місію спостереження за ситуацією на Сході України, Сергія Лефтера. Раніше він працював на Першому національному. Наразі про його долю нічого невідомо.

 

20 квітня сепаратисти викрали й досі утримують журналістку і активістку Ірму Крат.

 

21 квітня були затримані двоє іноземних журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше сепаратисти їх відпустили, і білоруський журналіст розповів «Радіо Свобода» про своє звільнення з полону.

 

22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив кореспонденту «ВВС Україна», що затриманих у місті журналістів перевіряють, чи не є вони шпигунами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4144
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду