У Харкові проросійські активісти побили журналістів телеканалу ICTV і «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

У Харкові проросійські активісти побили журналістів телеканалу ICTV і «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

25 Березня 2014
5076
25 Березня 2014
15:06

У Харкові проросійські активісти побили журналістів телеканалу ICTV і «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

5076
У Харкові проросійські активісти побили журналістів телеканалу ICTV і «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)
У Харкові проросійські активісти побили журналістів телеканалу ICTV і «Радіо Свобода» (ОНОВЛЕНО)

23 березня у Харкові проросійські протестувальники побили журналіста програми «Надзвичайні новини» телеканалу ICTV В'ячеслава Мавричева, повідомляє інтернет-видання «Медіапорт». Про обставини інциденту  журналіст написав у своєму Facebook. АНТ також повідомляє, що постраждав журналіст  «Радіо Свобода» Володимир Носков.

 

У цей день у Харкові одночасно розпочалися два мітинги - прихильників Євромайдану та проросійських активістів. Знімальна група телеканалу ICTV супроводжувала проросійських протестувальників на шляху до Харківської міськради.

 

«Колона мітингувальників з георгіївськими стрічками рухалася до мерії. Біля станції метро "Радянська" один з перехожих крикнув чи то "Слава Україні!", чи то "Героям слава!". Це був високий хлопець-неформал: пірсинг, фарбоване волосся, стрижка - щось на зразок ірокеза. Між хлопцем і мітингувальниками почалася словесна перепалка. Хлопець дійсно провокував людей - то тікав, то повертався. Потім, за словами мітингувальників, нібито дістав ніж і порізав куртку чоловікові з георгіївською стрічкою. Ніж залишився на землі - це був складаний ніж. Але кому він належав - стверджувати не беруся. Співробітники міліції і з десяток мітингувальників кинулися наздоганяти хлопця. Метрів через чотириста - вже біля вулиці Клочківській - неформала скрутили», - написав В'ячеслав Мавричев про початок інциденту.

 

 Проросійська колона рушила до Харківської міськради

 

Знімальна група була поруч, коли правоохоронці вели затриманого до міськради. Люди з георгіївськими стрічками пару раз встигли вдарити хлопця по ногах, але міліція припинила спроби самосуду, повідомляє журналіст.

 

«Тоді люди з георгіївськими стрічками переключилися вже на нас. Їх було чоловік п'ять-шість. Кинулися закривати об'єктив, бити руками по апаратурі, хапати за одяг і заламувати руки. Вимагали посвідчення, вимагали сказати, який ми канал - український чи російський. Дізнавшись , що український - взялися бити по спині ногами. Разів чотири попали. У цей момент підбігли співробітники міліції, відтіснили агресорів, прикрили нас собою», - розказав журналіст.

 

Розлючені проросійські мітингувальники продовжували переслідувати знімальну групу і кричали: «Вали в свой Киев!» і «Як ты, бЕндеровец, в глаза деду смотреть будешь!».

 

«Хотіли продовжити зйомку, але за нами по п'ятах ходили чоловіки з георгіївськими стрічками - закривали об'єктив, поливали добірним матом. Благо, хтось з офіцерів помітив це і дав команду виділити нам охорону. Двоє співробітників міліції вивели нас з натовпу - відвели на безпечну відстань і переконалися, що нас ніхто більше не переслідує», - повідомив В'ячеслав Мавричев.

 

За словами журналіста, апаратура під час нападу не постраждала. Звертатися до міліції він не планує:  «Писати заяву - не бачу сенсу. Сьогодні покартають цих шістьох, завтра на зйомці будуть кидатися вже інші».

 

Водночас сайт харківського телеканалу АТН повідомляє, що під час інциденту постраждав також і журналіст «Радіо Свобода» Володимир Носков. Він з дитинства не бачить, був на мітингу із супроводжуючими. Не дивлячись на це, проросійські мітингувальники силою виштовхали його, звинувативши журналіста у тому, що він американський шпіон.

 

Наразі міліція проводить перевірку за фактом нападу на журналістів, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ). Як уточнила начальник відділу зв'язків з громадськість ГУМВС в Харківській області Наталія Захарова, кримінальне провадження поки не відкрито. Чоловік, який спровокувалв конфікт з демонстрантами, встановлений, але не затриманий.

 

«Детектор медіа»

Фото В'ячеслава Мавричева

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду