Журналісти «1+1» зазнають постійних утисків у Криму: постраждали Бобровников, Жигалов, Ярмолюк

Журналісти «1+1» зазнають постійних утисків у Криму: постраждали Бобровников, Жигалов, Ярмолюк

6 Березня 2014
8392

Журналісти «1+1» зазнають постійних утисків у Криму: постраждали Бобровников, Жигалов, Ярмолюк

8392
Журналісти «1+1» зазнають постійних утисків у Криму: постраждали Бобровников, Жигалов, Ярмолюк
Журналісти «1+1» зазнають постійних утисків у Криму: постраждали Бобровников, Жигалов, Ярмолюк

Канали «1+1» заявляє про організовану й послідовну політику самопроголошеного керівництва Кримської АР проти журналістів і каналу «1+1». Телеканал перелічує низку випадків, що сталися останніми днями.

 

6 березня адміністрація АР Крим відключила ефірне мовлення телеканалу «1+1», і зараз на частотах «1+1» транслюється російський державний телеканал «Россия».

 

4 березня озброєні військові, які називають себе самообороною Криму, не пропустили журналістів «1+1» на територію Кримської АР. Раніше на в'їзді на півострів вони взяли знімальну групу в заручники і погрожували, що будуть використовувати журналістів «1+1» у якості живого щита, якщо на їхній блок-пост будуть наступати. Після тривалих переговорів знімальну групу відпустили.

 

Також при спробі штурму військової частини в Євпаторії було скоєно напад на спецкореспондента ТСН Олексія Бобровникова. Це вже не перша спроба нападу на знімальну групу Олексія Бобровникова під час роботи в Криму. Минулого тижня на переїзді Чангар при проходженні захопленого КПП журналіста й оператора силою поклали обличчям на капот авто і били по спині кийком.

 

Постійні утиски у своїй журналістській діяльності під час висвітлення подій з Криму спрямовані й на кореспондента ТСН Григорія Жигалова й оператора Павла М'яснова. 26 лютого агресивно налаштовані молоді люди перешкоджали зйомці мітингу під Севастопольською міською адміністрацією, мотивуючи це тим, що команда «1+1» - це український телеканал. 2 березня невідомі закидали бруківкою автомобіль знімальної групи ТСН у той момент, коли всередині авто перебували Григорій Жигалов і Павло М'яснов. Цього ж дня під час прямого включення з набережної Балаклави невідомі оточили знімальну групу , а відразу після прямого включення накинулися з погрозами.

 

Також минулого тижня невідомі напали на знімальну групу кореспондента ТСН Руслана Ярмолюка. Напад стався у Феодосії під час зйомок в української частини морської піхоти. Агресивно налаштована група людей почала штовхати журналістів «1+1», оточивши кільцем. Під час прямого включення в неділю, 2 березня, в Перевальному людина з арматурою накинулася на знімальну групу, почувши, що Руслан Ярмолюк говорить по-українськи.

 

Нагадаємо, що журналісти каналу «1+1» також зазнавали погроз і фізичного насильства під час висвітлення масових протестів в Україні протягом грудня 2013-го - лютого 2014 року. За цей час 10 журналістів «1+1» постраждали під час виконання професійних обов'язків, з приводу чого канал звернувся до парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації; Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування протиправних під час подій, пов'язаних з масовими акціями; до СБУ, МВС та Генпрокуратури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8392
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду