На журналіста у Криму напали дружинники, що били антиросійського агітатора

На журналіста у Криму напали дружинники, що били антиросійського агітатора

4 Березня 2014
6945

На журналіста у Криму напали дружинники, що били антиросійського агітатора

6945
На журналіста у Криму напали дружинники, що били антиросійського агітатора
На журналіста у Криму напали дружинники, що били антиросійського агітатора

Сьогодні, 4 березня, в центрі Сімферополя, на площі перед Радою міністрів Криму так звані дружинники  (члени сформованих у Криму загонів самооборони) напали на відомого місцевого фотожурналіста Андрія Каніщева. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

 

Як розповів постраждалий фотограф, на площі ім. Леніна якийсь чоловік голосно і негативно висловлювався на адресу Росії і Володимира Путіна. До нього підійшли дружинники і зажадали припинити викрикувати образи. Коли чоловік відмовився, його почали штовхати. У цей час повз проходив пан Каніщев і почав фотографувати бійку.

 

«З натовпу стали кричати , що я фотограф-провокатор .  Дружинники перекинулися на мене. Вони зажадали віддати їм флешку, а отримавши відмову, стали тягти мене в якийсь свій штаб, щоб там вже розібратися», - розповів фотограф.

 

Як повідомив постраждалий, у цей час на площу під'їхав наряд міліції і забрав усіх учасників інциденту в Центральний райвідділок. Центр журналістських розслідувань Криму інформує, що правову допомогу фотожурналісту наразі надає юрист «Кримського центру правозахисту».

 

Нагадаємо, 1 березня на знімальну групу кримськотатарського телеканалу ATR напали невідомі. Два оператори каналу фіксували сутички у центрі міста, невідомі, які охороняли Раду міністрів, почали стріляти - можливо, аби відлякати людей, що хотіли проникнути до приміщення. Четверо молодиків з гумовими палицями погналися за операторами ATR та почали їх бити. Один з операторів отримав сильні удари в шию. Одна з камер пошкоджена. Флешкарта виведена з ладу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6945
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду