detector.media
04.03.2014 14:57
На журналіста у Криму напали дружинники, що били антиросійського агітатора
На журналіста у Криму напали дружинники, що били антиросійського агітатора

Сьогодні, 4 березня, в центрі Сімферополя, на площі перед Радою міністрів Криму так звані дружинники  (члени сформованих у Криму загонів самооборони) напали на відомого місцевого фотожурналіста Андрія Каніщева. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

 

Як розповів постраждалий фотограф, на площі ім. Леніна якийсь чоловік голосно і негативно висловлювався на адресу Росії і Володимира Путіна. До нього підійшли дружинники і зажадали припинити викрикувати образи. Коли чоловік відмовився, його почали штовхати. У цей час повз проходив пан Каніщев і почав фотографувати бійку.

 

«З натовпу стали кричати , що я фотограф-провокатор .  Дружинники перекинулися на мене. Вони зажадали віддати їм флешку, а отримавши відмову, стали тягти мене в якийсь свій штаб, щоб там вже розібратися», - розповів фотограф.

 

Як повідомив постраждалий, у цей час на площу під'їхав наряд міліції і забрав усіх учасників інциденту в Центральний райвідділок. Центр журналістських розслідувань Криму інформує, що правову допомогу фотожурналісту наразі надає юрист «Кримського центру правозахисту».

 

Нагадаємо, 1 березня на знімальну групу кримськотатарського телеканалу ATR напали невідомі. Два оператори каналу фіксували сутички у центрі міста, невідомі, які охороняли Раду міністрів, почали стріляти - можливо, аби відлякати людей, що хотіли проникнути до приміщення. Четверо молодиків з гумовими палицями погналися за операторами ATR та почали їх бити. Один з операторів отримав сильні удари в шию. Одна з камер пошкоджена. Флешкарта виведена з ладу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY