В Одесі під час розгону мітингу постраждали знімальні групи 5-го, «Інтера», «Града»,  Нового каналу

В Одесі під час розгону мітингу постраждали знімальні групи 5-го, «Інтера», «Града», Нового каналу

19 Лютого 2014
5496

В Одесі під час розгону мітингу постраждали знімальні групи 5-го, «Інтера», «Града», Нового каналу

5496
В Одесі під час розгону мітингу постраждали знімальні групи 5-го, «Інтера», «Града»,  Нового каналу
В Одесі під час розгону мітингу постраждали знімальні групи 5-го, «Інтера», «Града»,  Нового каналу

19 лютого під час розгону мирного протесту в Одесі постраждали кілька знімальних груп, а також телевізійна техніка 5-го каналу, «Інтера», «Града», Нового каналу. Про це повідомляє на своїй сторінці у Facebook журналіст і блогер «Детектор медіа» Зоя Казанжи.

 

За її словами, під час інциденту розбито декілька телевізійних камер. «Тітушки спеціально розбивали камери і цілеспрямовано били журналістів! Постраждали знімальні групи 5-го каналу, "Інтера", "ГРАДа",  у них розбиті камери. Зламано палець у оператора "Інтера". Сильний удар по нозі отримав оператор Нового каналу», - пише вона.

 

 До правохоронців долучилися невідомі у шоломах і чорній формі

 

Журналіст переконана, що це - війна. «Дві години назад, з благословення влади Одеси, біля Одеської облдержадміністрації, побили учасників мирного пікету. Дві сотні людей прийшли з плакатами і заявили свої вимоги до вдали - перестаньте вбивати своїх громадян!», - зазначає вона.

 

Потім до обласної адміністрації під'їхали кілька автобусів, з яких висипали, одягнені в однакову чорну форму чоловіки, які почали бити мирних людей. «Двом учасникам пікету, хлопцям, розбили голови. Два мотоцикли байкерів з прапорами України, що були прикріплені до багажників, були розкурочені і розбиті. Це війна, люди», - пише Зоя Казанжи.

 

За даними «Детектор медіа»,  18-19 лютого під час висвітлення масових заворушень у центрі Києва постраждали більше трьох десятків журналістів. Журналіста газети «Вести» В'ячеслава Веремія було вбито.

 

«Детектор медіа»

Фото - видання Коментарі та Зої Казанжи

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5496
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду