Оператор докуфільму про київський Євромайдан отримав три вогнепальні поранення

Оператор докуфільму про київський Євромайдан отримав три вогнепальні поранення

24 Січня 2014
5811

Оператор докуфільму про київський Євромайдан отримав три вогнепальні поранення

5811
Оператор докуфільму про київський Євромайдан отримав три вогнепальні поранення
Оператор докуфільму про київський Євромайдан отримав три вогнепальні поранення

22 січня на вулиці Грушевського під час сутичок між протестувальниками і спецпідрозділом міліції «Беркут» оператор проекту документальних фільмів  Babylon`13 Юрій Грузинов отримав три вогнепальні поранення. Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на активістку Майдану Наталію Удуленко. «Детектор медіа» отримала також підтверждення факту від режисера Володимира Тихого.

 

«Близько п'ятої ранку оператор знімав події на Грушевського, у нього була відеокамера зі штативом, великий мікрофон, тож було видно, що він лише фіксує події, а не бере в них безпосередньої участі. У нього втрапило три кулі, дві з яких завдали незначних пошкоджень, а одна пройшла наскрізь тіло під пахвою за кілька сантиментів від легенів», - розповіла пані Удуленко.

 

За її словами, у Юрія Грузинова влучили свинцеві круглі кулі діаметром близько одного сантиметра, схожі до тих, яким стріляли у вбитого протестувальника Сергія Нигояна.

 

Медичну допомогу оператору надали в Будинку профспілок, зараз він веде зйомки на вулиці Грушевського.

 

Водночас режисер Володимир Тихий вважає, що безпека оператора продовжує залишатись під загрозою.

 

Нагадаємо, українська кіноспільнота веде власну хроніку подій на київському євромайдані. Низка митців створює спільну документальну картину Babylon`13. До фільмування долучилися Володимир Войтенко, Володимир Тихий, Ігор Савиченко, Юля Гонтарук, Марися Нікітюк, Денис Воронцов, Олександр Стеколенко, Іван Сауткін, Юрій Грузінов, Сергій Клепач, Роман Климпуш, Лариса Артюгіна, Марія Пономарьова, Ярина Груша, Марина Врода.

 

Як писала «Детектор медіа», від початку ініціативна група Babylon`13 планувала з допомогою відеоматеріалів інформувати україно- та англомовну аудитрію інтернету  щодо євромайдану у Києві.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, постраждало понад 40 співробітників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5811
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду