Журналіста-«свободівця» Володимира Тищенка поранила світлошумова граната

Журналіста-«свободівця» Володимира Тищенка поранила світлошумова граната

20 Січня 2014
6409

Журналіста-«свободівця» Володимира Тищенка поранила світлошумова граната

6409
Журналіста-«свободівця» Володимира Тищенка поранила світлошумова граната
Журналіста-«свободівця» Володимира Тищенка поранила світлошумова граната

19 січня під час сутичок протестувальників з міліцією світлошумова граната, якими відстрілювалися міліціонери, поранила журналіста інтернет-видання і газети ВО «Свобода» Володимира Тищенка. Цю інформацію він підтвердив «Детектор медіа».

 

Він розповів, що перебував на вулиці Грушевського як журналіст, але в момент поранення нічого не знімав. «Це була вже десь третя година, коли я там перебував», - сказав він.

 

Пан Тищенко стояв серед журналістів, які мали на собі жилети «Преса», однак сам такого жилету не мав. «Я стояв біля недобудованого пам'ятника, як і інші журналісти. Поряд зі мною стояло чоловік п'ять у жилетках преси. Протягом трьох годин у напрямку преси було поцілено більше п'яти гранат», - розповів він.

 

Уламок світлошумової гранати влучив йому в ногу. «До сьогоднішньої ночі не розумів, чому люди падають, коли під ногами вибухає шумова граната. Це не просто від страху - це від болі і шоку», - зазначив пан Тищенко.

 

20 січня зранку в нього влучила пластикова куля. «Сьогодні вранці пробрався в те місце, де вночі стояв «Беркут», там вся земля застелена кулями від травматичних патронів «Терен12». В мене, на щастя, вчора поцілили пластиковою кулею. Цими кулями «Беркут» стріляв на самому початку заворушень. Я таки «розумний» вирішив подивитися згори на розміщення «Беркута». Зайшовши на територію стадіону, підійшовши до сходів, які піднімалися вгору, біля паркану побачив лежачих хлопців які мені кричали, щоб я пригнувся, я не розмів, у чому річ, аж поки мені в бік не поцілила пластикова куля. Це дрібниці, бо в мене була гарна куртка, і біль тривав кілька хвилин. На тілі невеличка червона цяточка і все. Але в травмпункті я бачив хлопця, якому така ж куля потрапила в обличчя і пробила шкіру», - додав він.

 

Нагадаємо, Володимир Тищенко - журналіст, якому вдалося зняти на відео побиття спецпризначенцями мітингувальників, яких було затримано біля Адміністрації Президента 1 грудня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6409
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Kont
3751 дн. тому
Сам понял, что сказал? "«Сьогодні вранці пробрався в те місце, де вночі стояв «Беркут», там вся земля застелена кулями від травматичних патронів «Терен12». Цими кулями «Беркут» стріляв на самому початку заворушень" Беркут что, сам в себя стрелял? Раз много пуль на том месте, где они стояли. Похоже беркутовцев не только жгли, но еще и из травматов расстреливали.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду