detector.media
20.01.2014 12:33
Журналіста-«свободівця» Володимира Тищенка поранила світлошумова граната
Журналіста-«свободівця» Володимира Тищенка поранила світлошумова граната

19 січня під час сутичок протестувальників з міліцією світлошумова граната, якими відстрілювалися міліціонери, поранила журналіста інтернет-видання і газети ВО «Свобода» Володимира Тищенка. Цю інформацію він підтвердив «Детектор медіа».

 

Він розповів, що перебував на вулиці Грушевського як журналіст, але в момент поранення нічого не знімав. «Це була вже десь третя година, коли я там перебував», - сказав він.

 

Пан Тищенко стояв серед журналістів, які мали на собі жилети «Преса», однак сам такого жилету не мав. «Я стояв біля недобудованого пам'ятника, як і інші журналісти. Поряд зі мною стояло чоловік п'ять у жилетках преси. Протягом трьох годин у напрямку преси було поцілено більше п'яти гранат», - розповів він.

 

Уламок світлошумової гранати влучив йому в ногу. «До сьогоднішньої ночі не розумів, чому люди падають, коли під ногами вибухає шумова граната. Це не просто від страху - це від болі і шоку», - зазначив пан Тищенко.

 

20 січня зранку в нього влучила пластикова куля. «Сьогодні вранці пробрався в те місце, де вночі стояв «Беркут», там вся земля застелена кулями від травматичних патронів «Терен12». В мене, на щастя, вчора поцілили пластиковою кулею. Цими кулями «Беркут» стріляв на самому початку заворушень. Я таки «розумний» вирішив подивитися згори на розміщення «Беркута». Зайшовши на територію стадіону, підійшовши до сходів, які піднімалися вгору, біля паркану побачив лежачих хлопців які мені кричали, щоб я пригнувся, я не розмів, у чому річ, аж поки мені в бік не поцілила пластикова куля. Це дрібниці, бо в мене була гарна куртка, і біль тривав кілька хвилин. На тілі невеличка червона цяточка і все. Але в травмпункті я бачив хлопця, якому така ж куля потрапила в обличчя і пробила шкіру», - додав він.

 

Нагадаємо, Володимир Тищенко - журналіст, якому вдалося зняти на відео побиття спецпризначенцями мітингувальників, яких було затримано біля Адміністрації Президента 1 грудня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY