У Львові та Донецьку журналісти вийшли на підтримку Тетяни Чорновол

У Львові та Донецьку журналісти вийшли на підтримку Тетяни Чорновол

26 Грудня 2013
3647

У Львові та Донецьку журналісти вийшли на підтримку Тетяни Чорновол

3647
У Львові та Донецьку журналісти вийшли на підтримку Тетяни Чорновол
У Львові та Донецьку журналісти вийшли на підтримку Тетяни Чорновол

25 грудня львівські та донецькі журналісти провели акції на підтримку журналістки та активістки Тетяни Чорновол, яку в ніч на 25 грудня жорстоко побили невідомі.

 

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», у Львові на акцію прийшло близько 100 представників різних ЗМІ. Журналісти зібралися на львівському євромайдані біля пам'ятника Тарасу Шевченку. Промовці одноголосно засудили це побиття та закликали міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка піти у відставку.

 

Зокрема, головний редактор газети «Ратуша» Микола Савельєв заявив, що глава МВС мав би піти у відставку вже після подій у Врадіївці Миколаївської області, але цього не сталося: «Так само, як і після подій 30 листопада і 1 грудня в Києві. Тому я думаю, що ми повинні всі разом вимагати відставки міністра внутрішніх справ Захарченка».

 

Промовці закликали присутніх журналістів об'єднатися, оскільки існує реальна загроза для професії журналіста в Україні. На мітинг прийшли співробітники львівської газети із ксерокопіями першої смуги нового номера: вона темна і внизу написано -  «Ми не можемо говорити, коли б'ють журналістів».

 

У Донецьку, як пишуть «Новости Донбасса», близько 20 журналістів місцевих та загальноукраїнських видань провели акцію біля пам'ятника Тарасу Шевченку о 18.00 - напередодні традиційного мітингу в рамках євромайдану. Журналісти прийшли з плакатами: «Безкарність вбиває», «Пшонку і Захарченка у відставку» та іншими.

 

Головний редактор «Новости Донбасса» Олексій Мацука зачитав звернення руху «Стоп цензурі!». Учасники акції наголосили на тому, що необхідно висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту. Тому що публічність стає чи не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.

 

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», 25 грудня Міністерство внутрішніх справ пікетували громадські активісти та журналісти, які обурені жорстоким побиттям журналістки Тетяни Чорновол.

 

Біля будівлі МВС зібралося близько 400 осіб з портретами журналістки Тетяни Чорновол. Вони вимагали відставки міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і скандували «На Межигір'я!».

 

26 грудня у Києві заплановані ще два пікети МВС на підтримку постраждалої журналістки: о 12:00 - активістів Євромайдану, о 13:00 - НСЖУ та НМПУ.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня Тетяну Чорновол побили невідомі на трасі Бориспіль-Київ.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. До вечора 25 грудня було затримано двох із трьох підозрюваних. Слідство розглядає декілька версій нападу невідомих на Тетяну Чорновол, серед них - професійну діяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію.

 

Сама Тетяна Чорновол пов'язує побиття зі своєю громадською діяльністю.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Новости Донбасса

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3647
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду