Напад на  співробітників «Таврія ньюс» розслідуватимуть за перешкоджання журналістській діяльності

Напад на співробітників «Таврія ньюс» розслідуватимуть за перешкоджання журналістській діяльності

18 Березня 2013
4947
18 Березня 2013
14:46

Напад на співробітників «Таврія ньюс» розслідуватимуть за перешкоджання журналістській діяльності

4947
Напад на  співробітників «Таврія ньюс» розслідуватимуть за перешкоджання журналістській діяльності
Напад на  співробітників «Таврія ньюс» розслідуватимуть за перешкоджання журналістській діяльності

Напад  на журналістів інформаційного агентства «Таврія ньюс» Валерія Миронюка та Олександра Тарасова, що стався у Херсоні 13 березня, розслідуватиметься за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). Про це повідомляє Комітет з оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів,  з посиланням на інформацію МВС.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», раніше  інформація про напад була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 «Хуліганство», ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» та ст. 356 «Самоправство» Кримінального кодексу України.

 

Наразі порушено кримінальну справу за ч.1 ст.171 (перешкоджання професійній журналістській діяльності), ч.1 ст.125 КК України (тілесні ушкодження). Журналісти Олександр Тарасов та Валерій Миронюк офіційно визнані потерпілими.  

 

Досудове розслідування наразі триває.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 13 березня під час зйомки у Херсоні виселення із квартири багатодітної родини Сорокіних на журналістів  напали невідомі. Молодики спортивної статури, які приїхали разом із власником спірної квартири Сергієм Сотниковим, намагалися  завадити оператору Валерію Миронюку проводити зйомку. Журналіста Олександра Тарасова один із невідомих шляхом захвату за шию повалив на сходи та почав бити. Учасникам подій вдалось відзняти відео інциденту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4947
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду