detector.media
18.03.2013 14:46
Напад на співробітників «Таврія ньюс» розслідуватимуть за перешкоджання журналістській діяльності
Напад на  співробітників «Таврія ньюс» розслідуватимуть за перешкоджання журналістській діяльності

Напад  на журналістів інформаційного агентства «Таврія ньюс» Валерія Миронюка та Олександра Тарасова, що стався у Херсоні 13 березня, розслідуватиметься за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста). Про це повідомляє Комітет з оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів,  з посиланням на інформацію МВС.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», раніше  інформація про напад була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 296 «Хуліганство», ст. 125 «Умисне легке тілесне ушкодження» та ст. 356 «Самоправство» Кримінального кодексу України.

 

Наразі порушено кримінальну справу за ч.1 ст.171 (перешкоджання професійній журналістській діяльності), ч.1 ст.125 КК України (тілесні ушкодження). Журналісти Олександр Тарасов та Валерій Миронюк офіційно визнані потерпілими.  

 

Досудове розслідування наразі триває.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 13 березня під час зйомки у Херсоні виселення із квартири багатодітної родини Сорокіних на журналістів  напали невідомі. Молодики спортивної статури, які приїхали разом із власником спірної квартири Сергієм Сотниковим, намагалися  завадити оператору Валерію Миронюку проводити зйомку. Журналіста Олександра Тарасова один із невідомих шляхом захвату за шию повалив на сходи та почав бити. Учасникам подій вдалось відзняти відео інциденту.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY