Надія Савченко заборонила подавати апеляцію на вирок російського суду

Надія Савченко заборонила подавати апеляцію на вирок російського суду

23 Березня 2016
1791
23 Березня 2016
18:42

Надія Савченко заборонила подавати апеляцію на вирок російського суду

1791
Народний депутат України Надія Савченко, якій напередодні Донецький суд Ростовської області Росії виніс вирок 22 роки ув'язнення, заборонила подавати апеляцію на це рішення російського суду і просити про помилування.
Надія Савченко заборонила подавати апеляцію на вирок російського суду
Надія Савченко заборонила подавати апеляцію на вирок російського суду

Про це йдеться в письмовій заяві Надії Савченко на ім'я її адвоката Марка Фейгіна, оприлюдненій ним в  Facebook.

«Забороняю Вам подавати апеляцію, прохання про помилування, визнання провини від мого або від Вашого імені та вчиняти будь-які дії без мого на те дозволу», - написала Надія Савченко.

У разі порушення  цієї вимоги вона попереджає, що буде розцінювати це «як зраду з Вашої сторони з автоматичною відмовою від Вас як від адвоката».

Надія Савченко також написала, що вимагає здійснювати її захист відкрито.

«Я вимагаю, як і раніше, здійснювати мій захист максимально відкрито в юридичній, політичній і медійної частини», - заявила вона.

При цьому Надія Савченко подякувала своїм адвокатам Марку Фейгіну, Миколі Полозову та Іллі Новикову за захист.

Вона також висловила всім слова вдячності за підтримку в дні оголошення вироку  у російському суді 21-22 березня.

«Дякую народним депутатам України, всім людям з України та Росії, що прийшли мене підтримати в день вироку. Це було класно! Ми зробили всім очевидне відкриття, що суд в Росії це не закон, а цирк Шапіто! Судді і прокурори виглядали просто жалюгідно і після суду пішли заливати своє горе горілкою! Відмучились! Думають вони. Насправді ж вироком мені вони підписали смертний вирок собі! Українці, дякую за Гімн і Прапор України у залі російського суду», - написала Надія Савченко.

Засуджена також згадала інших українських політв’язнів, які незаконно утримуються за гратами у Росії.

«Щиро дякую, що не залишили мене. Разом ми не залишимо в біді наших українців, полонених в Росії, і врятуємо Україну! З нетерпінням чекаю з вами зустрічі на волі в Україні. З Україною в серці, із щирою вдячністю Надія Савченко», - йдеться у листі.

Нагадаємо, 22 березня, Донецький міський суд Ростовської області Росії вирішив, що провина громадянки України Надії Савченко у причетності до загибелі журналістів каналу «Россия 1» підтверджена, і засудив її до 22 років ув'язнення в колонії загального режиму.

Надію Савченко визнали винною за трьома статтями: за «вбивство журналістів» присудили 18 років, за «замах на вбивство» мирних громадян – 4 роки і штраф за «незаконний перетин кордону».

У червні 2014 року сепаратисти захопили Надію Савченко в полон, а потім насильно перевезли через кордон і передали російським силовикам.

Надію Савченко звинувачували у Росії за статтями Кримінального кодексу РФ про «вбивство» і «замах на вбивство» - за про нібито причетність до загибелі двох кореспондентів ВДТРК Ігоря Корнелюка й Антона Волошина 17 червня 2014 року під Луганськом під час мінометного обстрілу селищ Мирне і Металіст. 

У прес-центрі АТО і прес-службі СБУ заявили, що Ігор Корнелюк працював у зоні дії бойовиків на Луганщині без акредитації й належних засобів захисту. Надія Савченко на суді у Росії не визнала себе винною і наголосила, що загиблі співробітники російських ЗМІ «винні в тому, що нехтували правилами безпеки». Вона також наголосила, що телеканал «Россия 1» використовував журналістів для підготовки брехвилих репортажів про Україну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1791
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду