detector.media
03.12.2023 13:40
Американський штат Північна Кароліна визнав Голодомор геноцидом українського народу
Американський штат Північна Кароліна визнав Голодомор геноцидом українського народу
Північна Кароліна стала 35-м штатом, який ухвалив таке рішення.

Північна Кароліна стала 35-м американським штатом, який визнав Голодомор 1932–1933 років геноцидом українського народу. Про це повідомила пані посол України в США Оксана Маркарова.

З нагоди 90-х роковин трагедії губернатор Північної Кароліни Рой Купер підписав відповідну прокламацію та проголосив 25 листопада Днем пам’яті про Голодомор.

Оксана Маркарова висловила вдячність штату, а також Рою Куперу за те, що з 2018 року він щорічно підтверджує свою позицію у питанні визнання Голодомору геноцидом.


Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році визнали Голодомор геноцидом українського народу парламенти Бразилії, Ірландії, Молдови, Німеччини та Чехії, а вже у 2023-му — парламенти Болгарії, БельгіїФранціїІсландіїВеликої БританіїСловеніїСловаччиниХорватії, Люксембургу, НідерландівВельсу, а також сенат Італії. Нещодавно також стало відомо, що всі провінції Канади визнали Голодомор геноцидом.

Крім того, 15 грудня 2022-го  Європейський парламент підтримав резолюцію про визнання Голодомору геноцидом українського народу. 

12 жовтня 2023-го Парламентська асамблея Ради Європи ухвалила резолюцію, яка, зокрема, визнає Голодомор актом геноциду, спрямованим на знищення української нації. 

Читайте також:

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY