Шість мільйонів доларів – за місце у виборчому списку! – сенсаційне зізнання народного депутата

8 Жовтня 2014
893

Шість мільйонів доларів – за місце у виборчому списку! – сенсаційне зізнання народного депутата

893
Шість мільйонів доларів – за місце у виборчому списку! – сенсаційне зізнання народного депутата
Сьогодні, 8 жовтня, о 22:00 в ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK у спеціальному розслідуванні вперше пролунає сенсаційне зізнання діючого народного депутата України - безпосереднього учасника політичних торгів: кому і скільки він давав грошей за місце у прохідній частині партійного списку однієї з партій?
 
Тема політичної корупції в Україні - не нова. Неодноразово журналісти  розслідували випадки продажу місць у партіях. Адже попри численні заяви лідерів різних політсил про чесність і порядність кожного із їхніх кандидатів у парламенті раз за разом спалахували скандали через появу нового «тушки» - депутата-перебіжчика.
 
Понад те корупційна складова настільки відчутна в українській політиці, що на це навіть звернули увагу європейські партнери. Так, 3 жовтня інвестори великих зарубіжних компаній під час зустрічі із Президентом Петром Порошенком та прем'єром Арсенієм Яценюком висловили свої застереження щодо ведення бізнесу в нашій країні.
 
Зокрема, голова інвестиційної кампанії «Dragon Capital» Томас Фіала поцікавився, чому попри заяви про проведення чесних виборів, місця у партійних списках продавалися за  3-4 млн доларів.
 
«І я маю на увазі всі партійні списки, включаючи ваші», - наголосив Фіала.
 
Отож, в ексклюзивному інтерв'ю «Народному контролю» народний депутат надасть конкретні свідчення про торги  за можливість потрапити у Верховну Раду, відверто розповість про суми, які фігурують у перемовинах: 3-4 мільйони, про які говорять євроінвестори? Насправді ціна питання значно вища - у випадку депутата, який зважився на сенсаційне зізнання, це 6 млн доларів готівкою. Втім часто фігурують і більші суми!
 
Також журналісти «Народного контролю» оприлюднять результати власних розслідувань, що підтвердять слова народного депутата.
 
Отож правда про політичну корупцію в Україні, про український політикум, як територію великих торгів - сьогодні, 8 жовтня, о 22:00  у  спецрозслідуванні «Народного контролю» на телеканалі ZIK.  
 

 
Прес-служба телеканалу ZIK
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба телеканалу ZIK
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
893
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду