Телеканал «Україна» – 20 років в ефірі!

13 Березня 2013
7637
13 Березня 2013
13:51

Телеканал «Україна» – 20 років в ефірі!

7637
У березні 2013 року телеканал «Україна» святкує свій ювілей - 20 років з дня заснування.
Телеканал «Україна» – 20 років в ефірі!

Історія телеканалу «Україна» - це історія успіху. За підсумками 2012 року канал «Україна» посів 2 місце в рейтингу загальнонаціональних телеканалів (частка 11,91%, рейтинг 1,88% - за аудиторією старше 18 років *), збільшив протягом останніх п'яти років свою аудиторію на рекордні 65% (за аудиторією 18-54 *) та 103% (за аудиторією 18+ *), досяг покриття 96,4% всіх домогосподарств України і впевнено увійшов до ТОП-3 національних мовників України. З початку 2013 року «Україна» став каналом № 1 по аудиторії 18+, а за аудиторією 18-54 посідає друге місце.

 

Марина Миргородська, директор телеканалу «Україна»: «Високі результати, які допомогли нашому каналу стати лідером загальнонаціонального мовлення, були досягнуті завдяки команді - професійній, цілеспрямованій, здатній до досягнення амбітних цілей. Ключову роль тут зіграли талант людей, напористість, бажання перемагати, йти вперед і розвиватися. Мабуть, у нашій країні немає аналогів такої історії розвитку телеканалу і такої високої динаміки. У цьому плані канал «Україна» - унікальний. І навіть тепер, маючи за плечима 20-річний досвід, ми бачимо перед собою нові горизонти, які нам ще тільки належить досягти».

 

13 березня 1993 року на базі невеликої локальної телестудії було утворено Державне комунальне підприємство «Телерадіокомпанія «Україна». Саме тоді канал вперше з'явився на екранах глядачів Донецької області. У березні 2001 року компанія поміняла форму власності й була перетворена на ЗАТ «Телерадіокомпанія «Україна». У 2003 році телеканал «Україна» став національним мовником, в 2004 році охопив ефіром 85% населення країни, а в 2008 - переїхав до Києва. У квітні 2011 року телерадіокомпанія стала Товариством з обмеженою відповідальністю. У тому ж році канал очолила Марина Миргородська.

 

Сьогодні телеканал «Україна» є частиною медіа-холдингу «Медіа Група Україна», що належить компанії «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Розвиток каналу - зона стратегічного інтересу акціонерів.

 

Марина Миргородська, директор телеканалу «Україна»: «Саме завдяки підтримці СКМ, вірі акціонерів в наші амбітні цілі телеканал «Україна» активно розвивається всі ці роки. Вони надихали нас на досягнення нових висот і вірили в те, що нам вдасться побудувати канал, який стане лідером загальнонаціонального мовлення».

 

Двадцятирічний шлях успіху був і залишається для команди каналу «Україна» шляхом пошуку. Завдяки зусиллям колективу в ефірі каналу - резонансні інформаційні програми, кращі вітчизняні та зарубіжні шоу, фільми, серіали, а також якісний телевізійний контент власного виробництва. Тільки упродовж 2012 року в ефірі каналу вийшло 1 764 години програм власного виробництва.

 

Наразі час телеканал транслює проекти власного виробництва та документальні фільми, які приваблюють незмінне увагу телеглядачів:

  • Ток-шоу «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим
  • Інформаційна програма «События» та інформаційно-аналітична програма «События недели» з Андрієм Данілевичем
  • Програма «Великий футбол» з Олександром Денисовим
  • Ранкове шоу «Ранок з Україною»
  • Шоу «Ласкаво просимо» з Аллою Крутою
  • Ерудит-шоу «Найрозумніший» з Людмилою Добровольською
  • Соціальний телепроект «Критична точка»
  • Проект «ДНК. Портрет нації» та інші.

 

Над проектами власного виробництва та технічним забезпеченням ефіру працює згуртована команда професіоналів. Колектив телеканалу досить молодий: середній вік співробітників - 33 роки. На каналі працює 936 осіб, з яких - 64% чоловіків і 36% жінок. Канал «Україна» є одним з кращих роботодавців телевізійного ринку: забезпечує працівників гідною зарплатою, що виплачується офіційно, зі сплатою всіх передбачених законом податків, також медичною страховкою та іншими соціальними гарантіями, дає широкі можливості кар'єрного росту. Співробітники телеканалу гармонійно поєднують роботу з особистим життям, виховують 349 дітей віком до 14 років.

 

* Розрахунок показників здійснений для населення «міста 50 тис. осіб +». Дослідження телевізійної аудиторії здійснюють GfK Ukraine та «Комунікаційний альянс», дані надані телеканалом «Україна». Детальніше про використані змінні дивіться в глосарії GfK. Дані надано за підсумками лютого 2013 року.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба телеканалу «Україна»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду