14 Листопада 2012
14 Листопада 2012

ПРЕС-РЕЛІЗ
Студент-TV: перший рік онлайн.

15 листопада, напередодні Дня працівників радіо, телебачення та зв'язку України, телеканал Студент-TV святкуватиме рік онлайн-ефіру. Цього року телеканал оновив лого й став частиною медіаплатформи Campus Radio Ukraine / Студент-TV (http://сampusradio.univ.kiev.ua), основною метою якої є об'єднати в одному oнлайн-телерадіоефірі навчальні програми студентів багатьох шкіл журналістики в Україні, які мріють і прагнуть стати професійними телерадіожурналістами.

Цими днями минає також два роки з часу заснування Campus Radio Ukraine, всеукраїнської студентської онлайн-радіостанції. До Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка з'їдуться на тренінг «Онлайн-радіо: складові успіху» студенти з 12 вищих навчальних закладів України.

"Ми віримо, що Студент-TV, як і Campus Radio Ukraine, найближчим часом також стане всеукраїнським, - вважає Ганна Ренська, головний редактор медіаплатформи, - і до нас, студентів Інституту журналістики, які розпочали цей проект, приєднаються наші друзі, студенти з інших міст і регіонів. Оскільки сьогодні світ мультимедійний, можливо ті, хто приїде на наш радіотренінг, також візьме до рук відеокамеру й створюватиме телепрограми для Студент-TV. Тренінг проведе Роман Заяць, медіаексперт, журналіст, керівник Українсько-Польської РадіоШколи. Йтиметься про ті важливі речі, які близькі всім, хто створює аудіо й відеоконтент онлайн, працює в соціальних мережах, підтримує власні блоги. А спеціалізований тренінг для студентів-телевізійників ми проведемо у квітні наступного року, куди запросимо наших партнерів з інших вищих навчальних закладів. Ці наші спільні студентські плани підтримав Фонд розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Телеканал працює із серверів компанії Турмедіа, і її генеральний директор Василь Печко також активно допомагає в розвитку нашого мовлення».

Нагадаємо, презентація телеканалу Студент-TV, на якій був присутній Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олександр Курдінович, відбулася 16 листопада 2011 року.

Студент-TV