Протиправне припинення діяльності Центру візуальної культури НаУКМА: від цензури до репресій

24 Лютого 2012
5826
24 Лютого 2012
13:28

Протиправне припинення діяльності Центру візуальної культури НаУКМА: від цензури до репресій

5826
ПРЕС-РЕЛІЗ
Протиправне припинення діяльності Центру візуальної культури НаУКМА: від цензури до репресій

У четвер, 23 лютого Вчена рада Києво-Могилянської академії прийняла рішення про припинення діяльності Центру візуальної культури НаУКМА після проведення виставки «Українське тіло».


У зв'язку з цим у понеділок, 27 лютого о 13.00 перед 1 корпусом Києво-Могилянської академії (вул. Сковороди, 2) розпочнеться акція протесту проти цензури та репресій Центру візуальної культури. Працівники Центру, студенти й художники вимагатимуть від президента НаУКМА скасування рішення Вченої ради, відкриття виставки «Українське тіло» та продовження роботи ЦВК.


Ще не стихла увага преси й громадськості до закриття виставки «Українське тіло», яка проходила в Центрі візуальної культури НаУКМА, адміністрація Києво-Могилянської академії на чолі з президентом університету Сергієм Квітом вирішила припинити діяльність самого Центру, проігнорувавши результати зустрічі з провідними представниками культурної громадськості щодо відкриття виставки.


Після акту цензури виставки «Українське тіло», що викликав неабиякий резонанс в українських та міжнародних медіа, президент Києво-Могилянської академії Сергій Квіт ініціював низку бюрократичних санкцій проти організаторів виставки - Центру візуальної культури. 23 лютого рішенням Вченої ради університету діяльність ЦВК було припинено.

 

Керівництво НаУКМА обурила увага громадськості та публічний осуд цензури в стінах «найдемократичнішого» вишу. Внаслідок санкцій адміністрації робота Центру надалі не можлива. Несподіване рішення керівництва університету ставить під загрозу проведення вже запланованих у березні художніх виставок та феміністичної конференції за участі гостей з Польщі, Росії, США, Фінляндії, Сербії й Франції.

 

Нагадаємо, що 10 лютого 2012 року президент НаУКМА Сергій Квіт через три дні після відкриття закрив виставку «Українське тіло», присвячену дослідженню тілесності в українському суспільстві. Сергій Квіт пояснив свої дії таким чином: «Це не виставка, а лайно». Виступи художників проти цензури, листи міжнародних партнерів та увага мас-медіа не змогли переконати президента університету відкрити виставку.


Більше інформації на сайті Центру візуальної культури НаУКМА: 

http://vcrc.ukma.kiev.ua/uk/

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Центр візуальної культури НаУКМА
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5826
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
4423 дн. тому
Молодець п. Квіт! Не можна мати подібних "центрів" в одному з найкращих університетів східної Європи, їм просто не місце.
сhykulay
4464 дн. тому
ну що, захисники Квіта, захисники цензури, совка і фашизму - догралися? Грабовський, подобається?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду