Дерибан лісу: у пошуках політичної волі й правової держави

27 Квітня 2011
1281

Дерибан лісу: у пошуках політичної волі й правової держави

1281
Дерибан лісу: у пошуках політичної волі й правової держави

Історія з дерибаном лісу поблизу столиці селищною радою смт Коцюбинське сьогодні розглядалась суддями касаційної інстанції.



Як не дивно, з боку селищної ради смт Коцюбинського не було жодного представника, хоча вони, за словами головуючої судді Леонтович, були належним чином поінформовані.

Інтереси України у Вищому адміністративному суді захищав представник Генпрокуратури Олексій Комаса.



У залі суду він наголосив, що апеляційна інстанція не дала оцінку в своєму рішенні додатковим доказам, що їх надавала прокуратура області.

Нагадаємо, що тоді таки була надана оцінка цим доказам. І якщо у рішенні трьох суддів вона не відображена, то в залі суду цей прояв ерудованості й справедливості слуг Феміди (Костюк та Ізмайлової) вдалося записати на камеру.



Судді за десять секунд оцінили докази фаховим юридичним терміном: «Це всьо брєдні».

 

Відео

 

Після перерви судді касаційної інстанції виголосили рішення: задовольнити касаційну скаргу частково, рішення апеляційної інстанції скасувати та направити справу на новий апеляційний розгляд.

Експерти називають таке рішення цілком законним, оскільки судді касаційної інстанції не оцінюють докази, а слідкують за дотриманням законодавства попередніми інстанціями.



Це перша битва, яку вдалося виграти у війні за збереження цього лісу представникам прокуратури.

У МВС телефоном сьогодні повідомили нові деталі справи.


«Порушена кримінальна справа. Мінімум раз на тиждень прокуратура заслуховує слідчих про хід розслідування. Зараз на ці землі накладено арешт,» - розповідає Микола Жукович, начальник Центру громадських зв'язків МВС Київської області.



Попри те, що це ще небажаний кінцевий результат, активісти та журналісти, які третій рік ведуть боротьбу за збереження лісу, відзначають, що це перше позитивне зрушення у справі.

«Дорогу осилить лише той, хто йде,» - говорить коцюбинчанка Юлія Васіна, яка сама вирішила звернутися до суду, щоб захистити ліс від винищення другою хвилею дерибану місцевої влади.



«Але нам кажуть, що в нас не та правова держава, щоб щось вирішувалось без політичної волі», - додає вона.

Матеріал опубліковано в рамках попередньої серії репортажів на захист київського лісу на межі Києва та селища Коцюбинське. /pravo_sector/article/61186/2011-03-17-seriya-reportazhiv-na-zakhist-kiivskogo-lisu-na-mezhi-kieva-ta-selishcha-kotsyubinske/

 

Ірина Федорів, поза конкурсом, 26.04.11, http://blogs.pravda.com.ua

Ілюстрація - http://artwork.in.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ірина Федорів
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1281
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду