Мінкульт повідомив про 14 російських «митців», які стали персонами нон-грата в Україні

Мінкульт повідомив про 14 російських «митців», які стали персонами нон-грата в Україні

28 Жовтня 2014
3644

Мінкульт повідомив про 14 російських «митців», які стали персонами нон-грата в Україні

3644
Мінкульт повідомив про 14 російських «митців», які стали персонами нон-грата в Україні
Мінкульт повідомив про 14 російських «митців», які стали персонами нон-грата в Україні

Міністерство культури оприлюднило заяву щодо виступів діячів культури, які відверто підтримують російську агресію щодо України, і повідомив, що український уряд ухвалив перелік з 14 громадян Росії, які стали небажаними на території України. Заяву опубліковано на Урядовому порталі.

 

«Дискусії щодо введення секторальних і персональних санкцій до діячів культури, які відверто підтримують Росію у її агресії щодо України, ведуться вже з моменту перших подібних заяв. Так, нещодавно урядом було ухвалено перелік з 14-ти осіб, що через їх антиукраїнську позицію стали в нашій державі персонами нон-грата. Утім, за міжнародними нормами розголошувати цей список ми не можемо - так само, як, до прикладу, у США, люди дізнаються про такий свій статус безпосередньо під час спроби перетнути кордон», - йдеться у заяві.

 

Водночас міністерство культури вважає неможливим залишити поза увагою заяви та дії деяких «митців».

 

«Так, своє справжнє відношення показав днями Йосип Кобзон, виступивши з концертом на окупованому бойовиками Донбасі. Це - артист, що має українські відзнаки та, навіть, українське коріння - народився на нашій землі. Його вчорашній візит на українські території, окуповані проросійськими терористами, його відверта підтримка їх дій та заяви, з цим пов'язані - є абсолютно ганебним! Безумовно, розглядаючи у широкому спектрі, цих осіб можна пробувати знаходити виправдання, мовляв - люди просто потрапили у обставини «кремлівського тиску». Але у цьому випадку ми бачимо їх істинне обличчя, спотворене пропагандою та щирою ненавистю до усього українського. Ці люди у яскравий спосіб продовжують ганьбити нашу державу, ту святу українську землю, нині вмиту кров'ю тисяч найкращих синів та дочок, що вийшли на її захист», - стверджує відомство.

 

Міністерство культури згадує крім Йосипа Кобзона, «цинічні заяви росіянина Івана Охлобистіна щодо повернення до України на танку, як у 43-му», і «відвертий бруд щодо українського народу з уст кремлівського "жартуна" Михайла Задорнова».

 

«Ясна річ, не може виникати жодних питань, щодо того, що такі люди не мають права приїздити до України - вони мають бути персонами нон-грата. Ці особи не є бажаними тут в Україні і, відповідно, ніколи не будуть втратою для нашого народу та нашої культури», - наголошує міністерство.

 

Нагадаємо, Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну російському акторові і сценаристу Івану Охлобистіну, відомому своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Про це повідомив радник Служби безпеки України Маркіян Лубківський на брифінгу в неділю, 26 жовтня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3644
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду