detector.media
28.10.2014 20:28
Мінкульт повідомив про 14 російських «митців», які стали персонами нон-грата в Україні
Мінкульт повідомив про 14 російських «митців», які стали персонами нон-грата в Україні

Міністерство культури оприлюднило заяву щодо виступів діячів культури, які відверто підтримують російську агресію щодо України, і повідомив, що український уряд ухвалив перелік з 14 громадян Росії, які стали небажаними на території України. Заяву опубліковано на Урядовому порталі.

 

«Дискусії щодо введення секторальних і персональних санкцій до діячів культури, які відверто підтримують Росію у її агресії щодо України, ведуться вже з моменту перших подібних заяв. Так, нещодавно урядом було ухвалено перелік з 14-ти осіб, що через їх антиукраїнську позицію стали в нашій державі персонами нон-грата. Утім, за міжнародними нормами розголошувати цей список ми не можемо - так само, як, до прикладу, у США, люди дізнаються про такий свій статус безпосередньо під час спроби перетнути кордон», - йдеться у заяві.

 

Водночас міністерство культури вважає неможливим залишити поза увагою заяви та дії деяких «митців».

 

«Так, своє справжнє відношення показав днями Йосип Кобзон, виступивши з концертом на окупованому бойовиками Донбасі. Це - артист, що має українські відзнаки та, навіть, українське коріння - народився на нашій землі. Його вчорашній візит на українські території, окуповані проросійськими терористами, його відверта підтримка їх дій та заяви, з цим пов'язані - є абсолютно ганебним! Безумовно, розглядаючи у широкому спектрі, цих осіб можна пробувати знаходити виправдання, мовляв - люди просто потрапили у обставини «кремлівського тиску». Але у цьому випадку ми бачимо їх істинне обличчя, спотворене пропагандою та щирою ненавистю до усього українського. Ці люди у яскравий спосіб продовжують ганьбити нашу державу, ту святу українську землю, нині вмиту кров'ю тисяч найкращих синів та дочок, що вийшли на її захист», - стверджує відомство.

 

Міністерство культури згадує крім Йосипа Кобзона, «цинічні заяви росіянина Івана Охлобистіна щодо повернення до України на танку, як у 43-му», і «відвертий бруд щодо українського народу з уст кремлівського "жартуна" Михайла Задорнова».

 

«Ясна річ, не може виникати жодних питань, щодо того, що такі люди не мають права приїздити до України - вони мають бути персонами нон-грата. Ці особи не є бажаними тут в Україні і, відповідно, ніколи не будуть втратою для нашого народу та нашої культури», - наголошує міністерство.

 

Нагадаємо, Служба безпеки України заборонила в'їзд в країну російському акторові і сценаристу Івану Охлобистіну, відомому своїми антиукраїнськими висловлюваннями. Про це повідомив радник Служби безпеки України Маркіян Лубківський на брифінгу в неділю, 26 жовтня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY