МВС вилучило документи в «Торсату» і «Саттелекому» і повідомило про арешт їхніх рахунків – через трансляцію російських каналів

МВС вилучило документи в «Торсату» і «Саттелекому» і повідомило про арешт їхніх рахунків – через трансляцію російських каналів

24 Жовтня 2014
3981

МВС вилучило документи в «Торсату» і «Саттелекому» і повідомило про арешт їхніх рахунків – через трансляцію російських каналів

3981
МВС вилучило документи в «Торсату» і «Саттелекому» і повідомило про арешт їхніх рахунків – через трансляцію російських каналів
МВС вилучило документи в «Торсату» і «Саттелекому» і повідомило про арешт їхніх рахунків – через трансляцію російських каналів

24 жовтня Головне слідче управління МВС України провело в Києві обшуки і вилучило документи в трьох компаній, пов'язаних з трансляцією в Україні заборонених рішенням суду російських телеканалів, - ВАТ «Об'єднання російських телеканалів», ВАТ «Торсат» і ВАТ «Саттелеком». На їхні рахунки також було накладено арешт. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю МВС.

 

За даними міліції, ВАТ «Об'єднання російських телеканалів» представляє на території України російський «Первый канал», ВАТ «Торсат» володіє та розпоряджається виключно правами на трансляцію російських телеканалів на території України, ВАТ «Саттелеком» надає технічні послуги по трансляції супутникового сигналу російських телеканалів на території України. Як відомо, компанія «Торсат» також є дистрибутором медіагрупи «Інтер», а «Саттелеком» - її оператором супутникових комунікацій.

 

Слідчі дії щодо цих компаній проводяться в межах кримінального впровадження за фактами фінансування дій, скоєних з метою зміни або повалення конституційного устрою або захоплення державної влади (ч.4 ст.110-2 КК України).

 

«Слідством на даний час встановлено, що зазначені суб'єкти інформаційної діяльності, порушуючи рішення Окружного адміністративного суду м. Києва, продовжують трансляцію на територію України російських телеканалів. Крім того встановлено, що вони здійснюють інформаційне супроводження діяльності терористичних груп на території України», - повідомили в міліції.

 

За даними міліції, слідству достеменно відомо, що кошти, отримані від продажу рекламного часу на вказаних каналах ці фірми направляють на фінансування діяльності терористичних груп на території України.

 

Керівники трьох компаній отримали повідомлення про підозру у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

 

Відповідно постанови суду, на рахунки компаній накладено арешт (загальна сума - 90 мільйонів гривень), в офісах вилучено фінансову документацію та цифрові носії інформації.

 

Слідчі дії тривають. Зі слів міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, слідство буде проведено ретельно та в повному обсязі у відповідності до закону - рішенням судів, санкціями на обшук та всіма іншими необхідними процедурами.

 

«Я розумію можливість спекуляцій на даній темі з боку російських ЗМІ а також окремих політичних сил України. Більш того, я беру до уваги той факт, що компанія "Торсат" водночас забезпечує і трансляцію телеканалу "Інтер". Але за моєю вказівкою Головне слідче управління МВС проводить слідчі дії по відношенню до представників російських телеканалів таким чином, щоб не перешкоджати мовленню та трансляції українського телеканалу "Інтер"», - заявив Арсен Аваков.

 

Водночас у прес-службі групи «Інтер», до складу якої входить компанія «Торсат», повідомили, що 24 жовтня о 9.30 ранку в офіс компанії «Торсат» прибули співробітники Головного слідчого управління МВС України та Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України.

 

Згідно з рішенням Печерського районного суду міста Києва представники силових структур вилучили документи, що стосуються діяльності компанії «Торсат» з розповсюдження російських телеканалів. «Ця процедура була проведена в рамках досудового розслідування, що проводиться відносно ряду інших підприємств. З боку компанії "Торсат" всі документи в повному обсязі були надані представникам силових структур», - заявили в прес-службі групи «Інтер».

 

У групі «Інтер» стверджують, що нині «Торсат» є офіційним дистриб'ютором телеканалів «Будинок кіно», «Карусель», Fashion TV, хоча раніше був дистрибутором заборонених рішенням суду російських телеканалів «РТР- Планета», «Первый канал. Всемирная сеть»,«НТВ Мир» і «Россия 24».

 

«25 березня після отримання повідомлення про прийняте судове рішення щодо призупинення ретрансляції на території України російських каналів «РТР - Планета», «Первый канал. Всемирная сеть»,«НТВ Мир» і «Вести 24», компанія «Торсат» направила всім кабельним операторам, з якими перебувала в договірних відносинах, офіційні листи з вимогою припинити ретрансляцію зазначених російських телеканалів», - повідомили в прес-службі групи «Інтер».

 

«Також 25 березня 2014 року була припинена ретрансляція цих каналів через супутник Amos-3. Таким чином, компанія «Торсат» виконала судове рішення від 25 березня 2014 року щодо призупинення ретрансляції російських телеканалів в повному обсязі в рамках чинного законодавства України», - заявили в групі «Інтер».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - podrobnosti.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3981
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Uk
3480 дн. тому
Уважаемые посетители сайта «Телекритика» Как учредитель одной из компаний, которая является украинским провайдером и предоставляет услуги кабельного и цифрового телевидения в Львовской области, хочу сказать, что к сожалению довольно часто действия наших правоохранительных ведомств можно назвать циничной «заказухой». Хотелось бы, чтобы МВД Украины занимались борьбой с пиратством, а именно пресекала неправовые действия тех кто ворует ТВ каналы. А пану Авакову я бы порадив уделить внимание деятельности ТМ и компаниям «Триолан» учредителем которых он являлся до приезда в Украину. Я очень обеспокоен теми обвинениями, которые были выдвинуты в адрес компании «Торсат». За время работы с ними могу сказать, что это компания заслуживает авторитет среди кабельщиков Украины. Таким компаниям как «Виасат» и «НТГ» нужно поучится отношением к Операторам у «Торсата». Моя ТРК как и много других Операторов и Провайдеров Украины были уведомлены письменно, согласно Решения суда Украины, о том, что «с 25 марта 2014 года компания «Торсат» прекратила ретрансляцию российских каналов «РТР-Планета», «Первый канал Всемирная сеть», «НТВ-Мир» «Россия-24»». Счета по вышеуказанным каналам не выставляются, договора не продлеваются. О Компании Саттелеком: данная компания не входит в группу компаний УНТК Интер, а осуществляет технические услуги Украинских каналов УНТК Интер, К1, К2, Мега, Ентер фильм и каналов входящих в группу «УНТК - Интер». Обращаю Ваше внимание, что на спутнике АМОС-3 вещаются и другие Украинские каналы, например Гамма и никакого ОРТ там НЕТ!!! просто смех! P.S. Уважаемые пан Аваков та пан Геращенко хочу звернути вашу увагу, що действия МВД Украины и нашей судебной системы мягко говоря не профессионально. Российские каналы вещаются со спутников в открытом виде и никакого отношения Саттелеком к этому не имеет. Относительно «Торсат»: контракт по которому они продавали «продукт-российский» был закрыт согласно решению суда 25 марта 2014 года. А то, что кто-то данные каналы ворует или берет с других спутников так это уже ни их вопрос, а СБУ и МВД. Выдвигать в адрес компании «Торсат» обвинения в помощи сепаратистам не разобравшись до конца это очень серьезное обвинение, к которому на мой взгляд они не имеют никакого отношения. Например, если кто то из Украинских компаний торгует российскими медикаментами к примеру против «туберкулеза» они, что тоже потдерживают сепаратизм? Хочется спросить чем ВЫ «настоящая власть» отличаетесь от той власти которая обокрала свой народ и сбежала?
Vit
3482 дн. тому
Как было бы замечательно, если бы не только Торсат, но и сам Интер прекратил существование!
хех
3482 дн. тому
И эти люди будут мне рассказывать про ущемление несогласных при злых коммуняках и своих демократических свершениях. Писец 100 лет прошло, а хрен что меняется....
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду