Медіа-профспілка обурена побиттям журналістів Spilno.TV

Медіа-профспілка обурена побиттям журналістів Spilno.TV

17 Серпня 2014
4177

Медіа-профспілка обурена побиттям журналістів Spilno.TV

4177
Медіа-профспілка обурена побиттям журналістів Spilno.TV
Медіа-профспілка обурена побиттям журналістів Spilno.TV

Незалежна медіа-профспілка обурена «брутальним знесенням наметів каналу Spilno.TV, які простояли на Майдані незалежності протягом усієї революції гідності». Проце йдеться в заяві НМПУ.

 

Як наголошують автори звернення, намети «знесли невідомі люди, які за всіма ознаками близькі до міської адміністрації». Також вони додають: «Двоє з журналістів постраждало від нападу невідомих - Максим Прасолов і Олексій Ісаєв один зі струсом мозку, інший з переломом  ноги доставлені  до лікарні.  При цьому міліція спостерігала за побиттям і не втручалася».

 

Як акцентують у НМПУ, невідомі зносили намети без будь-яких пояснень: «Не існує рішення суду, яке б забороняло утримувати намети на Майдані. Журналісти отримали тільки припис від міської влади з вимогою звільнити зайняте наметами місце. Однак, такий припис не відповідає чинному законодавству. Подібні рішення може ухвалювати тільки суд».

 

НМПУ нагадує, що  завдяки  журналістам  каналу Spilno.TV, більшість з яких є членами медіа-профспілки, Україна і світ дізнавалися правду про революційні події. Вони виявляли мужність і наполегливість, показуючи події у прямому ефірі з найгарячіших точок. Чимало з них були поранені під час виконання своїх службових обов'язків. «Саме їхня діяльність не дозволила оббрехати революцію гідності», - наголошують представники Медіа-профспілки.

 

У Медіа-профспілці наголошують: «Подібні ганебні методи є повторенням того,  проти чого боролися люди на Майдані. Такі дії суперечать ідеям, які підтримували не тільки майданівці, але і Віталій Кличко. Саме завдяки  своїм деклараціям про прихильність демократії  і необхідності не допускати беззаконня Кличко і став міським головою столиці України. Однак після брутального поводження з журналістами з боку близьких до нього людей він ризикує здобути репутацію   особи, яка перешкоджає свободі слова в Україні і бореться проти демократії».

 

Нагадаємо, журналістів і стрімерів Spilno.TV, які знімали як відбувається демонтаж ялинки, 15 серпня на Майдані Незалежності побили невідомі. Серед них були молодики у чорних футболках із надписами «Нарнія» (деякі ЗМІ пишуть про це об'єднання як про расистське і нацистське), що також знищили прес-центр «Спільно» на Майдані. Міліція не перешкоджала побиттю. Як мінімум двом з журналістів знадобилась медична допомога, одного з телевізійників набрала «швидка».

 

Після інциденту громадська активістка, представниця проекту Spilno.tv, звинуватила нову владу країни і Києва у застосуванні сил так званих «тітушок» для нападу на журналістів і знищення прес-центра ГО «Спільно» у столиці.

 

Голова Асоціації стрімерів України Олександр Ротман заявив, що розслідування побиття журналістів і стрімерів на Незалежності стане лакмусовим папірцем для влади, для її спроможності навести лад в правоохоронний сфері.

 

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що обурений побиттям журналістів Spilno.tv та сутичками, що відбулися на Майдані Незалежності та бере хід розслідування під особистий контроль.

 

Заяву про побиття журналістів і стримерів Spilno.TV Максима Прасолова, Олексія Ісаєва та іншихвнесено в Єдиного реєстру досудових розслідувань.

 

«Детектор медіа»

Фото - з Facebook Богдани Бабич

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4177
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду