Суд залишив у силі анулювання ліцензії одеського телеканалу АТВ

Суд залишив у силі анулювання ліцензії одеського телеканалу АТВ

23 Липня 2014
3230

Суд залишив у силі анулювання ліцензії одеського телеканалу АТВ

3230
Суд залишив у силі анулювання ліцензії одеського телеканалу АТВ
Суд залишив у силі анулювання ліцензії одеського телеканалу АТВ

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) відхилив касаційну скаргу одеської телекомпанії АТВ щодо повернення до ефіру, залишивши в силі рішення судів перших двох інстанцій, які анулювали ліцензію телеканалу. Про це з посиланням на ВАСУ повідомляє інтернет-видання «Думская.Net».

 

Вердикт касаційної інстанції можна оскаржити у Верховному Суді України.

 

За словами гендиректора телеканалу АТВ Олександра Мізіна, рішення про подальші правові дії представників телекомпанії буде прийнято після отримання повного тексту ухвали ВАСУ і його вивчення.

 

Нагадаємо, 23 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії одеської телекомпанії АТВ, яку пов'язують з колишнім нардепом, лідером партії «Родіна» Ігорем Марковим. Рішення про подання позову було ухвально наступного дня після арешту пана Маркова.

 

Підставою для позову про анулювання ліцензії стало несвоєчасне подання (а точніше - неподання) компанією заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку зі змінами в складі власників, що відбулися ще у 2009 році, а саме - смерті Віталія Баранова, власника 12% телекомпанії АТВ.

 

Головний редактор телекомпанії АТВ Тетяна Синило заявила, що АТБ продовжить мовлення в інтернеті. Також на сайті АТВ вказано, що програми каналу можна дивитися на спутниковому каналі SATV. На супутнику Astra 4A (4.8 ° E).

 

17 грудня, Одеський апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Одеського окружного адміністративного суду щодо анулювання ліцензії АТВ за позовом Нацради. Адвокати АТВ подали касаційну скаргу до ВАСУ, однак рішення апеляційного суду набрало чинності.

 

Керівництво телекомпанії звинувачувало суд у тенденційності. У заявах представників АТВ йдеться, що судді діяли на користь народного депутата Сергія Ківалова, який ці звинувачення відкидає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду