Нацрада звернеться до суду, щоб анулювати ліцензію телеканалу Маркова

Нацрада звернеться до суду, щоб анулювати ліцензію телеканалу Маркова

23 Жовтня 2013
7094

Нацрада звернеться до суду, щоб анулювати ліцензію телеканалу Маркова

7094
У ліцензію АТВ досі записаний співвласник, який помер чотири роки тому
Нацрада звернеться до суду, щоб анулювати ліцензію телеканалу Маркова
Нацрада звернеться до суду, щоб анулювати ліцензію телеканалу Маркова

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії одеської телекомпанії АТВ, яку пов'язують з колишнім нардепом, лідером партії «Родіна» Ігорем Марковим. Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 23 жовтня.

 

Підставою для такого рішення Нацради стало несвоєчасне подання (а точніше - неподання) компанією заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку зі змінами в складі власників, що відбулися ще у 2009 році, а саме - смерті Віталія Баранова, власника 12% телекомпанії АТВ. Про ці зміни регулятор, зі слів голови Нацради Володимира Манжосова, дізнався зі звернення громадянина Дмитра Порошина, який також надав нотаріально завірену копію свідоцтва про смерть.

 

«Станом на сьогодні є навіть продовжена ліцензія, у якій цей власник вказаний на сьогоднішній день як чинний», - повідомив начальник відділу правового забезпечення Нацради Олег Шосталь.

 

Таким чином, АТВ порушила ч. 4 ст. 35 закону «Про телебачення і радіомовлення», яка зобов'язує мовників протягом 10 днів з моменту зміни власника подавати заяву на переоформлення ліцензії, наголосив пан Шосталь.

 

Право Нацради звертатися до суду про анулювання ліцензії на підставі несвоєчасного подання заяви про переоформлення ліцензії у зв'язку з організаційними змінами передбачене ч. 5 ст. 37 закону «Про телебачення і радіомовлення».

 

Тим часом колектив АТВ уже попередив свою аудиторію про можливість відключення від ефіру у зв'язку з політичною позицією каналу і підтримкою екс-нардепа Ігоря Маркова, повідомляє «Укрінформ».

 

Рухомий рядок на екрані від ранку попереджає: «АТВ в небезпеці!». «Якщо ми зникли з ефіру - значить, нас закрили. Тоді нам знадобиться ваша підтримка!», - сказано у зверненні редакції, в якій вважають присутність міліції біля офісу телеканалу знаком того, що влада канал закриє.

 

Водночас, у прес-службі правоохоронного відомства говорять, що причин для хвилювання у журналістів немає: міліція знаходиться в районі у зв'язку з припиненням можливих провокацій.

 

Нагадаємо, 22 жовтня в Одесі Ігоря Маркова затримала міліція. Йому було вручено повідомлення про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Йому інкримінують організацію та побиття учасників пікету проти встановлення пам'ятника Катерині ІІ в Одесі у 2007 році. Сьогодні, 23 жовтня, Печерський райсуд Києва направив пана Маркова в СІЗО до 20 грудня.

 

Це вже не перша спроба Нацради анулювати ліцензію АТВ. Кілька років тому регулятор звертався до суду про анулювання ліцензії АТВ за  зловживання свободою діяльності телерадіоорганізацій (неприпустимі висловлювання), однак суд відмовив.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7094
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Григорий Кваснюк, телекомпания АТВ, Одесса
3837 дн. тому
Фашиствующий урка, продавшийся своим западным хозяевам за пачку долларов, продолжает черное дело помаранчевого фюрера. Не выйдет! Эсэсовцы Ющенко не смогли заткнуть нам рот, и у криминальной фашистской банды Януковича тоже не получится. За нами ПРАВДА, которой так боятся эти уроды. За нами одесский НАРОД, который все видит и все понимает. За нами МИЛЛИОНЫ честных людей, не желающих идти в рабство к европейским педерастам. Народу достаточно шевельнуть пальцем. и продажный иуда Янукович со своими бандитами окажется там же, где диоксиновый поц и прочая оранжевая нечисть. Так и будет - не сомневайтесь, красавцы!
Lbr
3837 дн. тому
Господи, даже не стесняются. Причина нарушений якобы четырехлетней давности, а нападают только сейчас, по отмашке. Да одна кваснюковская "Правда" на канале АТВ стоит тысячи ваших нацистских аргументов. Украина - полицейская страна. Интересно, а почему напали только на Маркова? И то - за хулиганство. Почему милиция и власть не реагируют на публичные призывы к убийству "свободовцев" и их деяния?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду