Олега Сенцова записали у громадяни Росії примусово - український омбудсмен

Олега Сенцова записали у громадяни Росії примусово - український омбудсмен

10 Липня 2014
5191

Олега Сенцова записали у громадяни Росії примусово - український омбудсмен

5191
Олега Сенцова записали у громадяни Росії примусово - український омбудсмен
Олега Сенцова записали у громадяни Росії примусово - український омбудсмен

Ув`язнений російською ФСБ Олег Сенцов не має можливості зустрітися з українським консулом, оскільки у Російській Федераціїї його вважають громадянином Росії. Про це під час прес-конференції повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, пише УНІАН.

 

«Російська Федерація прийняла законодавство, згідно з яким набуття російського громадянства для жителів Криму проходило автоматично, лише коли особа самостійно не відмовиться від російського громадянства. Для цієї відмови було виділено лише місяць», - нагадала пані Лутковська.

 

Вона долала, що Олег Сенцов на той час вже перебував у слідчому ізоляторі і фізично не міг відмовитися від російського громадянства, а відтак - російське громадянство він набув фактично примусово.

 

Валерія Лутковська додала, що, незважаючи на те, що Олег Сенцов продовжує бути громадянином України, РФ відмовила йому у зустрічі з консулом України, вважаючи його громадянином Росії. «У зв'язку з цим я звернулася до омбудсмена Російської Федерації, але ще пройшло занадто мало часу, оскільки звернення було направлене лише на початку цього тижня», - розповіла омбудсмен.

 

Нагадаємо, 7 липня Лефортовський суд Москви продовжив до 11 жовтня арешт Сенцова. Слідчим управлінням ФСБ розслідується кримінальна справа стосовно Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 (організація терористичного угруповання і участь у ньому), ч. 3 ст. 222 (незаконний оборот зброї) КК РФ. Зазначається, що вони здійснили у складі терористичного угруповання приготування до здійснення терористичного акту - вибухів вночі 9 травня саморобних вибухових пристроїв біля «меморіалу Вічного вогню» і пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації «Русская община Крыма» і представництва партії «Единая Россия» у Сімферополі 14 і 18 квітня відповідно.

 

Олег Сенцов ці звинувачення відкидає.

 

«Детектор медіа»

Фото опубліковано в http://variety.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду