detector.media
10.07.2014 15:47
Олега Сенцова записали у громадяни Росії примусово - український омбудсмен
Олега Сенцова записали у громадяни Росії примусово - український омбудсмен

Ув`язнений російською ФСБ Олег Сенцов не має можливості зустрітися з українським консулом, оскільки у Російській Федераціїї його вважають громадянином Росії. Про це під час прес-конференції повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, пише УНІАН.

 

«Російська Федерація прийняла законодавство, згідно з яким набуття російського громадянства для жителів Криму проходило автоматично, лише коли особа самостійно не відмовиться від російського громадянства. Для цієї відмови було виділено лише місяць», - нагадала пані Лутковська.

 

Вона долала, що Олег Сенцов на той час вже перебував у слідчому ізоляторі і фізично не міг відмовитися від російського громадянства, а відтак - російське громадянство він набув фактично примусово.

 

Валерія Лутковська додала, що, незважаючи на те, що Олег Сенцов продовжує бути громадянином України, РФ відмовила йому у зустрічі з консулом України, вважаючи його громадянином Росії. «У зв'язку з цим я звернулася до омбудсмена Російської Федерації, але ще пройшло занадто мало часу, оскільки звернення було направлене лише на початку цього тижня», - розповіла омбудсмен.

 

Нагадаємо, 7 липня Лефортовський суд Москви продовжив до 11 жовтня арешт Сенцова. Слідчим управлінням ФСБ розслідується кримінальна справа стосовно Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чирнія, Олександра Кольченка за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205 (терористичний акт), ч. 2 ст. 205.4 (організація терористичного угруповання і участь у ньому), ч. 3 ст. 222 (незаконний оборот зброї) КК РФ. Зазначається, що вони здійснили у складі терористичного угруповання приготування до здійснення терористичного акту - вибухів вночі 9 травня саморобних вибухових пристроїв біля «меморіалу Вічного вогню» і пам'ятника Леніну в Сімферополі, а також підпалів офісів громадської організації «Русская община Крыма» і представництва партії «Единая Россия» у Сімферополі 14 і 18 квітня відповідно.

 

Олег Сенцов ці звинувачення відкидає.

 

«Детектор медіа»

Фото опубліковано в http://variety.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY