Мін’юст погодить законопроект про НЕК і внесе до Кабміну

12 Червня 2014
2896

Мін’юст погодить законопроект про НЕК і внесе до Кабміну

2896
Мін’юст погодить законопроект про НЕК і внесе до Кабміну

Міністерство юстиції готує законопроект «Про внесення змін до Закону України "Про захист суспільної моралі" (щодо державного нагляду)» для подання на погодження до зацікавлених органів, після погодження цей проект у встановленому порядку буде внесений до Кабінету Міністрів. Про це йдеться у відповіді на запит «Детектор медіа» (завантажити відповідь можна тут).

 

У Мін'юсті нагадали, що цей проект був внесений до парламенту ще 10 травня 2012 року, але вважається відкликаним, оскільки не розглядався Верховною Радою 6-го скликання. Відповідно до Регламенту Верховної Ради України законопроекти, які вважаються відкликаними але не втратили актуальності, можуть бути повторно надані на розгляд уряду. Що Міністерство юстиції й зробило 11 січня 2013 року. А 31 січня 2013 року цей проект знову був зареєстрований у парламенті вже 7-го скликання.

 

За результатами розгляду законопроекту на засіданні профільного Комітету з питань свободи слова та інформації було прийнято рішення рекомендувати Верховній Раді ухвалити проект за основу.

 

Проте 27 лютого 2014 року цей законопроект було відкликано, оскільки згідно з регламентами уряду та парламенту, відкликаними вважаються подані Кабміном законопроекти, не прийняті у першому читанні за основу на момент припинення повноважень Верховної Ради чи Кабінету Міністрів (у цьому випадку уряду).

 

Як писала «Детектор медіа», цей проект підготовлений на виконання указу президента про ліквідацію Національної експертної комісії з питань захисту моралі від 9 грудня 2010 року.

 

Нагадаємо, рух «Стоп цензурі!» 6 червня у переддень інаугурації звернувся до Петра Порошенка з переліком першочергових медіареформ, серед яких - ліквідація НЕК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду