Мер Сум закликав правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати насильницькі дії проти журналістів

Мер Сум закликав правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати насильницькі дії проти журналістів

11 Червня 2014
2575

Мер Сум закликав правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати насильницькі дії проти журналістів

2575
Мер Сум закликав правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати насильницькі дії проти журналістів
Мер Сум закликав правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати насильницькі дії проти журналістів

Новообраний міський голова міста Суми Олександр Лисенко виступив із заявою, у який закликав правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати насильницькі дії проти журналістів у Сумах та прозвітувати про розслідування громадськості. Про це йдеться у заяві міського голови, опублікованій 7 червня.

 

Пан Лисенко зауважив, що останнім часом у місті відбулися інциденти, які мали на меті залякати журналістів та політиків Сум.

 

«Уже не вперше в Сумах вчиняються дії, спрямовані проти людей, які оголосили бій зловживанням у владі, беззаконню. Підпал автомобіля першого заступника міського голови Володимира Войтенка, побиття головного редактора газети «Панорама» Євгена Положія, і сьогодні на світанку (7 червня. - ТК) стався підпал автомобіля журналіста газети «Данкор» Олени Адаменко. Вони оголосили війну старій корумпованій владі, у своїй діяльності дотримуються принципів чесності та об'єктивності. Дуже багато спільного в тому, проти кого спрямований тиск, дуже схожий почерк і мотиви злочинів. Кожен з цих випадків ми пов'язуємо з їхньою політичною спрямованістю та професійною діяльністю» -  йдеться у заяві мера.

 

Олександр Лисенко також додав, що результати розслідування цих резонансних справ мають бути публічно оголошені.

 

«Заявляємо, що не допустимо розгулу злочинності. Звертаємося до правоохоронних органів та прокуратури докласти зусиль, аби розслідувати ці злочини і не допустити нових. Громадськість міста чекає від правоохоронців ефективної роботи і публічного оголошення результатів розслідувань резонансних справ», - заявив пан Лисенко.

 

Як писала «Детектор медіа», у ніч з 6 на 7 червня в Сумах невідомі підпалили автомобіль Renault Twingo кореспондентки сумського інтернет-видання «Данкор» Олени Адаменко. Міліція пов'язує підпал із професійною діяльністю Олени Адаменко. Редакція «Данкора» оголосила винагороду за інформацію щодо підпалу. Пані Адаменко повязує цей інцидент з журналістською діяльністю.

 

Раніше, увечері 15 квітня, було жорстоко побито у власному гаражі сумського активіста, письменника, головного редактора газети «Панорама» Євгена Положія. Постраждалий пов'язує напад на нього з виборчою кампанією. Зокрема, він вважає, що це - спроба позбавити його дієздатності на час виборів Президента України, а також виборів міського голови Сум, які відбуватимуться паралельно.

 

Члени Сумського обласного прес-клубу вимагали від правоохоронних органів перекваліфікації справи про напад на журналіста Євгена Положія з хуліганства на умисне тяжке тілесне ушкодження чи замах на вбивство, що передбачає більш суттєве покарання.

 

7 травня на зустрічі із журналістами в Сумському прес-клубі пан Положій звинуватив суд у блокуванні розслідування щодо його побиття 15 квітня.

 

«Детектор медіа»

Фото - 24tv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2575
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду