detector.media
10.06.2014 10:51
Затриманих журналістів російського каналу «Звезда» відпустили
Затриманих журналістів російського каналу «Звезда» відпустили
Вони перебувають у Москві

Оператор телеканалу «Звезда» Андрій Сушенков і звокоінженер Антон Малишев, яких наприкінці минулого тижня було затримано українськими військовими на блокпості під Слов'янськом  звільнені в ніч на 9 червня, повідомляє РІА «Новости».

 

За цією інформацією, обидва кореспонденти вже перебувають у Москві, куди їх доставив спецборт Міноборони.

 

Журналісти заявили, що два дні їх протримали «практично без води в задушливому приміщенні» та застосовували щодо них «рукоприкладство».

Як писала  «Детектор медіа», 6 червня журналістів затримали бійці Національної гвардії. Кореспондентів підозрювали у веденні спостереження та зборі інформації щодо служби на блокпості. Вони мали при собі документи, що підтверджують акредитацію при самопроголошеній «Донецькій народній республіці».

 

У прес-службі  «Звезды» повідомили, що Андрій Сушенков і Антон Малишев прямували до Києва на інавгурацію президента Петра Порошенка.

 

Нагадаємо, керівництво російського телеканалу звернулося до президента Петра Порошенка з проханням відпустити затриманих.

 

У Міністерстві закордонних справ Росії поширили заяву, в якій засудили ставлення української влади до російських журналістів. 

 

Відкрите акціонерне товариство «Телерадіокомпанія збройних сил РФ «Звезда» -  медіагрупа, що об'єднує однойменні телеканал, радіо та ряд інтернет-сайтів.
 
Телеканал «Звезда» почав мовлення у 2005 році. За концепцією, основну частину  контенту становлять інформаційні та аналітичні програми, присвячені історії та проблемам російської армії, а також політичного і культурного життя Росії та світу.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY