Прокуратура зайнялась розслідуванням викрадення сепаратистами двох головредів донецьких газет

Прокуратура зайнялась розслідуванням викрадення сепаратистами двох головредів донецьких газет

4 Червня 2014
2523

Прокуратура зайнялась розслідуванням викрадення сепаратистами двох головредів донецьких газет

2523
Прокуратура зайнялась розслідуванням викрадення сепаратистами двох головредів донецьких газет
Прокуратура зайнялась розслідуванням викрадення сепаратистами двох головредів донецьких газет

Органи прокуратури Донецької області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом викрадення двох головних редакторів газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» в м.Донецьку 2 червня. Про це повідомляє інтернет-видання «Новости Донбасса» з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

 

«Встановлено, що 2 червня група озброєних терористів увірвалася в редакції друкованих видань "Донбасс" і "Вечерний Донецк" , викрала головних редакторів Олександра Брижа і Леоніда Лапу і повезла у невідомому напрямку. Згодом, після розмови про редакційну політику видань, яка, на думку терористів, повинна бути більш лояльною до так званої "Донецької народної республіки", керівники місцевих газет були відпущені», - йдеться у повідомленні ГПУ.

 

За даним фактом розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури Київського району Донецька.

 

Нагадаємо, очільник так званої «Донецької народної республіки» («ДНР») Олександр Бородай визнав 3 червня, що прихильники «ДНР» «перегнули», захопивши у полон донецьких редакторів газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» Олександра Брижа і Леоніда Лапу. На прес-конференції лідер сепаратистів пообіцяв, що газети «Донбасс» і «Вечерний Донецк» відновлять випуск.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2 червня озброєні представники самопроголошеної «ДНР» захопили редакції газет «Донбасс» і «ВечернийДонецк», паралізувавши діяльність журналістів, і вивели звідти головних редакторів Олександра Брижа і Леоніда Лапу. З ними також добровільно, для участі у переговорах пішов журналіст Андрій Кривцун. Після переговорів з представниками «ДНР» головредів було відпущено. Водночас представники самопроголошеної «Донецької народної республіки» зажадали від газет «Донбасс» і «Вечерний Донецк» зміни редакційної політики і погрожували, що можуть це зробити і без керівників цих ЗМІ.

 

Наступного дня співробітники газети «Донбасс» у м.Донецьку повідомили, що головний редактор видання прийняв рішення про призупинення випуску через відмову змінити редакційну політику на вимогу сепаратистів. Таке ж рішення було прийняте і у редакції газети «Вечерний Донецк».

 

Протест проти захоплення редакторів газет у Донецьку висловила Національна спілка журналістів України (НСЖУ).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2523
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду