У Сімферополі арештували Османа Пашаєва (ОНОВЛЕНО)

У Сімферополі арештували Османа Пашаєва (ОНОВЛЕНО)

18 Травня 2014
5062

У Сімферополі арештували Османа Пашаєва (ОНОВЛЕНО)

5062
У Сімферополі арештували Османа Пашаєва (ОНОВЛЕНО)
У Сімферополі арештували Османа Пашаєва (ОНОВЛЕНО)

У Сімферополі арештовано засновника кримського інтернет-каналу CrimeanOpenCh Османа Пашаєва. Про це з посиланням на телеканал ATR на сторінці журналіста у Facebook повідомили його колеги.

 

В той же час представники ATR надати коментар «Детектор медіа» відмовилися, оскільки Осман Пашаєв нині не є співробітником каналу.

 

Журналіст й ведуча CrimeanOpenCh  Зеніфе Сейдаметова зазначила: «Надійшла інформація, що Османа заарештували в Сімферополі. Ці дані поки що не підтвержені». Також Зеніфе розповіла, що Осман Пашаєв не відповідає на телефонні дзвінки. Так само зник зв`язок із турецьким оператором Дженгізом Кизгином, який мав перебувати 18 травня з журналістом.

 

Як розповіла пані Сейдаметова у коментарі ТК, їй вдалося додзвонитися на номер Дженгіза.  «Мені відповів  незнайомий чоловік, російською, та сказав перетелефонувати пізніше. Сам Дженгіз спілкується турецькою», - повідомила журналістка. Таким чином, є підстави вважати, що й Османа Пашаєва, й  оператора затримали невідомі, які заволоділи їхньою технікою.

 

Журналістка просить повідомити будь-яку інформацію щодо обставин зникнення Османа Пашаєва та Дженгіза Кизгина.

 

Осман Пашаєв активно висвітлює політичну ситуацію у Криму дляCrimeanOpenCh та на своїй сторінці у Facebook.

 

Осман Пашаєв на телебаченні працює зі студентських років. Починав ведучим прямих ефірів студії мовлення кримськотатарською мовою ДТРК «Крим». Після закінчення школи новин «Інтерньюз» у Києві почав працювати репортером в студії «12 минут новостей» ДТРК «Крим».

 

Від 2001 року мешкав у Києві. Працював у новинах «Інтера», на 5-му каналі, НТН, «Вікнах-новинах» СТБ (2006-2010). У 2011 році  був спецкореспондентом ТВi.

 

З 1 серпня 2011 року працював керівником інформаційної служби телеканалу ATR у Сімферополі. Був власкором каналу в Туреччині. Нині займається розвитком власного інтернет-каналу CrimeanOpenCh.

 

Очолював профспілку «Медіафронт», яка об'єднувала працівників чотирьох загальнонаціональних телеканалів: СТБ, «1+1», «Україна», ТОНІС.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5062
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду