detector.media
18.05.2014 17:13
У Сімферополі арештували Османа Пашаєва (ОНОВЛЕНО)
У Сімферополі арештували Османа Пашаєва (ОНОВЛЕНО)

У Сімферополі арештовано засновника кримського інтернет-каналу CrimeanOpenCh Османа Пашаєва. Про це з посиланням на телеканал ATR на сторінці журналіста у Facebook повідомили його колеги.

 

В той же час представники ATR надати коментар «Детектор медіа» відмовилися, оскільки Осман Пашаєв нині не є співробітником каналу.

 

Журналіст й ведуча CrimeanOpenCh  Зеніфе Сейдаметова зазначила: «Надійшла інформація, що Османа заарештували в Сімферополі. Ці дані поки що не підтвержені». Також Зеніфе розповіла, що Осман Пашаєв не відповідає на телефонні дзвінки. Так само зник зв`язок із турецьким оператором Дженгізом Кизгином, який мав перебувати 18 травня з журналістом.

 

Як розповіла пані Сейдаметова у коментарі ТК, їй вдалося додзвонитися на номер Дженгіза.  «Мені відповів  незнайомий чоловік, російською, та сказав перетелефонувати пізніше. Сам Дженгіз спілкується турецькою», - повідомила журналістка. Таким чином, є підстави вважати, що й Османа Пашаєва, й  оператора затримали невідомі, які заволоділи їхньою технікою.

 

Журналістка просить повідомити будь-яку інформацію щодо обставин зникнення Османа Пашаєва та Дженгіза Кизгина.

 

Осман Пашаєв активно висвітлює політичну ситуацію у Криму дляCrimeanOpenCh та на своїй сторінці у Facebook.

 

Осман Пашаєв на телебаченні працює зі студентських років. Починав ведучим прямих ефірів студії мовлення кримськотатарською мовою ДТРК «Крим». Після закінчення школи новин «Інтерньюз» у Києві почав працювати репортером в студії «12 минут новостей» ДТРК «Крим».

 

Від 2001 року мешкав у Києві. Працював у новинах «Інтера», на 5-му каналі, НТН, «Вікнах-новинах» СТБ (2006-2010). У 2011 році  був спецкореспондентом ТВi.

 

З 1 серпня 2011 року працював керівником інформаційної служби телеканалу ATR у Сімферополі. Був власкором каналу в Туреччині. Нині займається розвитком власного інтернет-каналу CrimeanOpenCh.

 

Очолював профспілку «Медіафронт», яка об'єднувала працівників чотирьох загальнонаціональних телеканалів: СТБ, «1+1», «Україна», ТОНІС.

 

«Детектор медіа»

 

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY