Одеське ГУ МВС стверджує, що в журналіста Петра Ракуля стріляв не міліціонер

Одеське ГУ МВС стверджує, що в журналіста Петра Ракуля стріляв не міліціонер

6 Травня 2014
2640

Одеське ГУ МВС стверджує, що в журналіста Петра Ракуля стріляв не міліціонер

2640
Одеське ГУ МВС стверджує, що в журналіста Петра Ракуля стріляв не міліціонер
Одеське ГУ МВС стверджує, що в журналіста Петра Ракуля стріляв не міліціонер

Головне управлення МВС Україні в Одеській області спростовує інформацію, що 4 травня під час штурму Одеського міського управління міліції на вул. Преображенській журналіст інтернет-видання «Інформаційний центр» Петро Ракуль був поранений пострілом міліціонера. Про це повідомляє прес-служба Одеського міського управління міліції.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 4 травня в Одесі під час штурму, який відбувався на Преображенській вулиці біля слідчого ізолятора тимчасового утримання міського МВС, був поранений журналіст Петро Ракуль. За словами постраждалого і свідків, стріляв у журналіста міліціонер.

 

«Повідомляємо, що вказана інформація в частині, що стосується дій працівника міліції, не відповідає дійсності», - стверджує прес-служба Одеського міського управління міліції.

 

Міліція підтвердила факт, що Петро Ракуль отримав травматичне поранення лівої голені. За даним фактом слідчим відділом Приморського райвідділу міліції було розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

 

«Потерпілий, опитаний в рамках провадження, пояснив, що травму він отримав при невстановлених обставинах від невідомих осіб, яких не бачив, оскільки поранення було завдано заду», - йдеться у повідомленні одеської міліції.

 

Наразі досудове розслідування триває.

 

Під час інциденту Петро Ракуль був одягнений у спеціальний жилет з написом «Преса». Видання «Інформаційний центр» повідомляє, що, напевне, одному з представників правоохоронних органів не сподобалося те, що вдалося зняти журналісту під час подій біля міськвідділу міліції.

 

У журналіста сильна втрата крові, велика глибока вогнепальна рана і розірвані м'язи, інформує видання. На даний момент журналіст «Інформаційного центру» знаходиться в лікарні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2640
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду